GTÜ'de 'Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu'

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 'Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu' gerçekleştirildi.

Sempozyumda, üniversitenin lisansüstü öğrencilerinin tez çalışmaları kapsamında yaptığı çalışmalar paylaşılarak, farklı bölümlerden akademisyenler ve öğrencilere, sanayi, özel sektör ve kamu kurum temsilcilerine lisansüstü programlar tanıtıldı.

GTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu, sempozyumda yaptığı konuşmada, enstitü olarak endüstri beklentileri doğrultusunda lisansüstü programlarını geliştirdiklerini belirterek, lisansüstü uygulama esaslarının, üniversitenin çok enstitülü yapısında standart sağlamak, daha anlaşılır ve daha kaliteli eğitim-öğretim sunmak için yenilendiğini söyledi.

Yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında, özgün yayın üretmenin yanı sıra, sanayi ile katma değer sağlayan, Türkiye'nin kalkınmasını destekleyen ve patente dönüşen ürünler üretmeyi hedeflediklerini vurgulayan Aydınoğlu, 'Ayrıca YÖK'ün belirlediği öncelikli alanlardan, üniversite olarak en çok alanda ve enstitü olarak da en çok doktora bursu verme hakkı kazanılmasının üniversitemizin yetkinliğini gösteriyor.' dedi.

Kaynak: AA