Düldül Dağı Teleferik Projesinde Son İmza Atıldı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde Düldül Dağı zirvesine yapılacak teleferik, mesire alanı ve devamında planlanan kayak merkeziyle ilgili projede son imzanın atıldığını bildirdi.

Durmuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, projeyle ilgili uzun süren çalışmalar sonucu mutlu sona yaklaşıldığını, söz konusu alanın mesire yerleri yönetmeliği kapsamında 29 yıllığına Düziçi Belediyesine kiralanması ile ilgili imzanın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından dün itibariyle atıldığını belirtti.

En önemli eşiğin aşıldığını aktaran Durmuşoğlu, 'Yapılacak teleferik, mesire alanı ve yapılması planlanan kayak merkeziyle Düziçi çok önemli bir cazibe merkezi haline gelecek. Günde yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret edebileceği tesis Osmaniye ekonomisine ekstra bir güç katacak, yeni istihdam kapılarını beraberinde getirecek ve adeta bacasız bir fabrika olacak.' ifadesini kullandı.

Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı ise yaptığı açıklamada, 'Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin en önemli turizm noktalarından birisi haline gelecek olan Düldül Dağı terörle değil turizmle, eğlenceyle, mutlu anılarla hatırlanacak. Herhangi bir aksilik çıkmazsa projeyi 1,5-2 yıl içinde tamamlayarak hizmete açacağız ve Düldül Dağı'nı Çukurova'nın Uludağ'ı yapacağız.' dedi.

- Proje neleri kapsıyor?

Osmaniye'nin Düziçi Belediyesince uygulanacak ve ödeneği ayrılan projeyle Amanoslar'daki Düldül Dağı'nda ilk etapta teleferik ve mesire yeri yapılacak.

İlçe merkezinden 2 bin 200 metre yükseklikteki dağın zirvesine kadar döşenecek teleferik sisteminde her bir vagon 90 kişi alabilecek. Yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda olacak sistemde bir saatte 400'den fazla insan zirveye taşınabilecek. Zirveye çıkan ziyaretçiler, aynı proje kapsamında oluşturulan mesire alanını gezebilecek. Kayak tesisi için de fizibilite çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA