Batman'da Resim Sergisi Açıldı

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde 'Resim sanatına karşı farkındalık yaratma' konulu resim sergisi açıldı.

Görsel sanatlar öğretmeni Mehmet Karadeniz tarafından verilen üç aylık kurs sonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda açılan resim sergisinde 30 kursiyerin 25 eseri yer aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, yaptığı konuşmada, sergide yer alan eserlerin kendilerini cezbettiğini, yaz tatili ile beraber daha farklı kurslar açmaya çalışacaklarını söyledi.

Karadeniz de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğiyle açtıkları kursa toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan insanların katıldığını ifade etti.

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ile beraber ev hanımlarından da kursiyerlerinin olduğunu belirten Karadeniz, kursiyerlerin birçoğunun daha önce eline fırça alıp resim yapmadığını, kursta eğitim aldıktan sonra sanatçı kişiliğini ortaya çıkardığını söyledi.

Kurs boyunca yapılan kara kalem, yağlı boya ve sulu boya çalışmalardan oluşan tabloları sergilediklerini ifade eden Karadeniz, 'Amacımız her bireyin keşfedilmemiş sanatçı bir yanı olduğunu düşünerek bu sanatçı yanının açığa, ortaya çıkmasını sağlamaktır. İnsanların hayatı sanatsal bir bakış açısıyla görmeleri duymaları, sanatçı bir yöntemle yaşama, hayata, insanlara hitap edebilmelerini sağlamaktır.' diye konuştu.

Resim kursuna üç ay boyunca devam eden üç çocuk annesi, ev hanımıSuzan Avcı ise iki yağlı boya çalışmasının sergide yer almasının mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. .

Üç çocuğunun üniversitede okuduğunu, içinde bir nükte olarak kalan bu sanatı icra etmek için kursa katıldığını ifade eden Avcı, 'Böyle bir kursu duyunca da buraya gelip teorik olarak bilgi aldım. İleride meslek olarak yapmayı düşünüyorum. Bunun için üniversite sınavına girdim. Güzel Sanatlar Fakültesine gitme durumum da olabilir.' dedi.

Üç gün süreyle açık kalacak serginin açılışına Batman Vali Vekili Serap Özmen Çetin ve diğer davetliler katıldı.

Kaynak: AA