Başhekimin Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetmesi

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü: 'Meydana gelen menfur olayın faili olan Sercan Gök'ün sahibi olduğu firmanın hastanemizle olan ilişkisi ticari ilişkidir. Kaldı ki hastanemiz uzun bir süredir ilgili firmadan alım yapmamış ve ödemelerin hepsini zamanında gerçekleştirmiştir' 'Firmanın hastanemizden alacaklı olduğu sadece 5 bin 750 lira. Haziran vadeli bu borç, günü gelince firma adına yine icra dairesine yatırılacaktır' 'Maktul hocamız ile fail arasında kişisel herhangi bir alacak verecek ilişkisi ya da merhum hocamızın, failin firmasıyla kişisel ticari bir ilişkisi bulunmamaktadır. İş dışında özel bir hukukları da yoktur'

Fırat Üniversitesi Rektörlüğünce, Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in hayatını kaybettiği saldırının faili olan Sercan Gök'ün sahibi olduğu firmanın hastane ile ilişkisinin ticari olduğu, hastanenin uzun süredir ilgili firmadan alım yapmadığı ve ödemeleri de zamanında gerçekleştirdiği bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada saldırının arka planıyla ilgili gerçeği yansıtmayan haberler yer alması nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesini, her gün 15-20 bin kişinin ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, doğal olarak bu kadar büyük bir nüfusa hizmet etmek için çok büyük harcamalar yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, hastanenin her türlü ihtiyacının başta şehirde faaliyet gösteren firmalar olmak üzere, çeşitli şirketlerden, devletin belirlediği kanun, yönetmelik ve kurallar çerçevesinde tedarik edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Meydana gelen menfur olayın faili olan Sercan Gök'ün sahibi olduğu firmanın hastanemizle olan ilişkisi ticari ilişkidir. Kaldı ki hastanemiz uzun bir süredir ilgili firmadan alım yapmamış ve ödemelerin hepsini zamanında gerçekleştirmiştir. Hastanemiz 2017 yılı içinde firmanın hizmetlerine karşılık olarak 137 bin lira firmaya ödeme yapmış, firmanın icralık olması üzerine 147 bin lira olan alacağı, adlarına icra dairesine yatırmıştır. Firmanın hastanemizden alacaklı olduğu sadece 5 bin 750 liradır. Haziran vadeli bu borç, günü gelince firma adına yine icra dairesine yatırılacaktır. Görüldüğü üzere firmanın hastanemiz ile ilgili ticareti oldukça düşük düzeydedir.'

Failin saat 11.15 sularında randevu alarak Prof. Dr. Berilgen ile hastanenin ihtiyaçlarıyla ilişkili görüşme talebinde bulunduğu belirtilen açıklamada, görüşme sırasında önce sözlü ardından da silahlı saldırının gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, görüşmede tam olarak nelerin yaşandığının bilinmediği ve adli soruşturmanın devam ettiğine işaret edilerek, şu bilgilere yer verildi:

'Hal böyle iken maktul hocamız ve katili ile ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada aslı olmayan hastalıklı akılların ortaya koyduğu masalsı senaryolar yazılıp çizilmeye başlanmıştır. Maktul hocamız ile fail arasında kişisel herhangi bir alacak verecek ilişkisi ya da merhum hocamızın, failin firmasıyla kişisel ticari bir ilişkisi bulunmamaktadır. İş dışında özel bir hukukları da yoktur. Başta hastalarına olmak üzere, kente ve bölgeye hizmet etmekten başka gayesi olmayan, mesleğine ve şehrine olan sevdasıyla bilinen merhum başhekimi çeşitli çıkar odaklarıyla ortak çalışıyor gibi göstermek, algı oluşturmaya yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapmak onun ruhunu incitecek bir saygısızlıktır. Bu durum merhumun ailesini, yakınlarını ve hastane çalışanlarını yaralamaktadır.'

Açıklamada, kamuoyundan beklenilenin yetkililer dışında yapılan bu tür sahte haberlere, senaryolara itibar edilmemesi olduğu belirtildi.

Berilgen'in hizmetlerinin en büyük delilinin Doğu ve Güneydoğu’da uluslararası akredite edilen ilk tıp fakültesi olarak Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesini miras bırakması olduğu ifade edilen açıklamada, hastanenin merhumun bıraktığı çizgide insanlığa hizmet etmeye devam edeceği aktarıldı.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Berilgen, önceki gün hastanedeki makam odasında uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, aynı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Saldırının ardından intihar girişiminde bulunan saldırgan Sercan Gök, aynı hastanedeki ilk müdahalesinin ardından Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

Kaynak: AA