ASP İl Müdürlüğünde DAP Sinerjisi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurumlar arasındaki koordinasyon geliştirmek amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yöneticilerini ağırladı.

ASP İl Müdürlüğünde DAP Sinerjisi
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Müdür Yardımcıları İsmet Erdal ve Harun Akpınar, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat kurum çalışanları ve engellilerin hazır bulunduğu kahvaltı organizasyonunda iki kurum arasında yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İlbaş, kurum çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunarak, kurumun önümüzdeki süreçte yeni projeleri hayata geçireceğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün, engelli, kadın, çocuk, şehit ve gazi yakınlarına yönelik hizmetler sunduğunu anımsatan İlbaş, ‘’Kurumlar arası koordinasyonu önemsiyoruz. Bundan sonraki süreçte, hazırladığımız sosyal içerikli projeler konusunda DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile işbirliği içerisinde olacağız. Toplumun dezavantajlı kesimlerine hitap eden kurumumuzda, projeleri önemsiyoruz.’’ dedi.

Demir ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, toplumun riskli kesimlerine hitap edecek projeleri değerlendirmeye aldıklarını ifade etti.

Amaçlarının bölgenin kalkınmasını sağlamak olduğunu belirten Demir, ‘’Doğu Anadolu Projesinin genel amacı uygulandığı illerdeki yatırımların gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi suretiyle Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasını hızlandırmaktır. Bu çerçevede toplumun dezavantajlı kesimine hitap eden çalışmalara destek vermek bizleri mutlu edecektir’’ dedi.

Konuşmaların ardından İlbaş, Demir ve beraberindekiler engellilerin kaldığı evleri ziyaret ederek, engellilerle bir süre sohbet ettiler.

Ziyaret sonunda, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Demir, engelli çocuklara çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA