Ankara'da 8 Ayrı Hırsızlık Olayına Karışan Kişi Yakalandı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce, başkentte nisan-mayıs aylarında toplam 8 hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında, 8 ayrı hırsızlık suçundan gözaltına alınan M.Ö'nün, çaldığı cep telefonlarını ikinci el telefon alım-satım işi yapan A.G'ye sattığı belirlendi. Bunun üzerine A.G de iş yerinde gözaltına alındı. A.G, sorgusunda cep telefonlarını satın aldığını kabul etti.

M.Ö'nün hırsızlık için genelde internet kafeleri seçtiği, tanıdığı kişilere 'telefonla görüşme yapacağım' dedikten sonra telefonu alıp, konuşur gibi yaparak olay yerinden uzaklaştığı, çaldığı cep telefonu, laptop gibi eşyaları değerinin altında A.G'ye sattığı tespit edildi. Zanlının işlem yapılan olaylar dışında 2 açıktan hırsızlık, bir güveni kötüye kullanma ve bir kayıp şahıs olmak üzere 4 ayrı suç kaydının daha olduğu ancak hakkında arama kararının bulunmadığı tespit edildi. Adli makamlara sevk edilen M.Ö, tutuklandı.

Şüpheli A.G.'nin ise işlem yapılan olaylar haricinde bir otodan hırsızlık, bir taksirle yaralama olmak üzere 2 ayrı suç kaydının olduğu, mahkemece aranmadığı tespit edildi.

A.G, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kaynak: AA