Altındağ'ın Camileri Ramazan'a Hazır

Allah’ın İslam dinini temizlik üzerine kurduğunu hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sadece camiler değil, sokaklar, parklar, okullar ve tüm ortak yaşam alanlarının temiz tutulması gerektiğini söyledi.

Altındağ'ın Camileri Ramazan'a Hazır
Ramazan öncesi camilerdeki temizlik çalışmalarını hızlandıran Altındağ Belediyesi, 8 ibadethaneyi daha temizledi.Temizlik İşlerine bağlı ekipler, Ramazan ayı boyunca her gün 8 cami temizleyecek. Halı yıkama makineleriyle tozdan arınan cami halıları, ibadet için en uygun hale getiriliyor. Camilerdeki halılar, kuru temizleme ve ıslak temizleme yöntemleriyle ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyor. Altındağ Belediyesi, camilerin içine mis gibi kokular sıkmayı da ihmal etmiyor. Temizlik çalışmaları, camilerin sadece iç tarafıyla sınırlı kalmıyor. İbadethanelerin girişini ve bahçelerini de kapsayan çalışmalar vatandaşın takdirini kazanıyor. Yapılan bu çalışmalar da Altındağlı vatandaşların daha sağlıklı ortamlarda ibadet etmesi amaçlanıyor.

Allah’ın İslam dinini temizlik üzerine kurduğunu hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sadece camiler değil, sokaklar, parklar, okullar ve tüm ortak yaşam alanlarının temiz tutulması gerektiğini ifade etti.

Bunun için belediyeler kadar vatandaşlara da önemli bir sorumluluk düştüğünü söyleyen Başkan Tiryaki, 10 yıldır Altındağ’da gerçekleştirdikleri temizlik seferberliği ile önemli bir gelişme kaydettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA