Akşemseddin Camii Yeni Yüzüyle İbadete Açıldı

Bursa’nın Kestel ilçesinde TOKİ tarafından 200 cemaat kapasiteli olarak yaptırılan ancak bölge ihtiyaçlarını karşılamayan Akşemseddin Camii, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle 2 bin kişi kapasiteli olarak yenilenen yüzüyle ibadete açıldı.

Akşemseddin Camii Yeni Yüzüyle İbadete Açıldı
Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde de önemli bir eksikliği giderdi. TOKİ konutları içinde bulunan ve yine TOKİ tarafından 200 kişi kapasiteli olarak yaptırılan Akşemseddin Camii, yaklaşık nüfusu 10 bini bulan bölge için yetersiz kalınca devreye Büyükşehir Belediyesi girdi. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkısı, bölge halkı, esnaf ve işadamlarının da destekleriyle cami 2 bin cemaat kapasitesine çıkarıldı. Bölge halkının en önemli taleplerinden biri olan Akşemseddin Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel Kaymakamı Ziya Polat ve vatandaşların iştirakiyle yenilenen yüzüyle yeniden ibadete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her cuma günü ya bir cami temeli attıklarını ya da bir caminin açılışını yaptıklarını hatırlatarak, Akşemseddin Camii’ni de yenilenen yüzüyle ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yeni düzenleme ile caminin mevcut kapasitesinin 10 kat üzerine çıkıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Şimdi bu camimiz bölgenin en büyük camilerinden biri oldu. Böyle eserleri yapmak herkese nasip olmaz. Bunları yapmak ancak Allah’a inanan, ahiret gününe inanan müminlere nasip olur. Camiler, sadece namaz değil, bölge insanımızın her zaman buluştuğu, istişare ettiği ve her türlü eğitimin verildiği buluşma yerleridir. Bu dönemde bir bereket dönemi yaşıyoruz. Milli, manevi değerlerimize sahip çıkılan bir dönem yaşıyoruz. Sadece Bursa’da değil, geçtiğimiz 10 Mayıs’ta Bulgaristan Cebel’deki Bursa Camii’ni açtık. Kafkaslarda, Balkanlarda de böyle eserlerimiz var. Türkiye güçlü olursa tüm İslam alemi ayakta. Onun için çalışacağız, değerlerimize, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akşemseddin Camii ibadete açıldı.
Kaynak: İHA