Van'dan Kısa Kısa

Başkale Kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ilçe genelinde belediye tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İlçedeki yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Öztürk, beraberindeki başkan yardımcıları Sami Karakelle ile Şahin Aşan ve teknik personel ile ilçe merkezini de dolaştı.

Kadın El Emeği Pazarı'nın çevre düzenlemesi, merkez mahalle yollarının parke çalışmaları, spor salonunda yapılan yenileme çalışmaları, belediyenin yıkımını yaptığı yerleri ve tamamlanmış çalışmaları da inceleyen Öztürk ve beraberindekiler, eksik noktaları tespit ederek, çözüme kavuşturulması noktasında çalışma başlatılacaklarını belirtti.

Esnafla çay içerek, sıkıntılarını da dinleyen Öztürk, ilçede daha önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kullanılan ve atıl durumda bulunan 300 kişi kapasiteli spor salonunun tadilat çalışmalarında sona gelindiğini aktardı.

Öztürk, 'Böyle bir tesis Doğu Anadolu Bölgesi'nde az yerde vardır. Spor salonunu geleceğimiz olan gençlerin daha fazla spor yapmaları için hizmetlerine sunacağız.' dedi.

- Kaymakam Doğramacı muhtarlarla bir araya geldi

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçede uzun yıllardır çözülemeyen sulama suyu sorunu için muhtarlarla bir araya geldi.

Hükümet Konağı'nda muhtarlarla fikir alış verişi yapan Doğramacı, burada yaptığı konuşmada ilçenin suyunun bol olduğunu ancak susuz durumda bırakıldığına dikkati çekti.

Fazla kullanılan her bir gram suyun başkasının hakkını gasp etmek olduğunu belirten Doğramacı, şunları kaydetti:

'Herkesin bu sudan faydalanmasını istiyorsak, hep beraber hareket etmeliyiz. Bencil davranırsak çok şey kaybederiz. Ya bir düzen kuracağız ya da bu toprakları kendi haline bırakıp yok etmekle mahkum edeceğiz. Birlik olursak herkes bu sudan faydalanacak. Bu sene hepimiz elimizi taşın altına koyup işi rayına oturtmalıyız. Bu sıkıntıyı aşamazsak önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Bundan sonra çalışanlara zorluk çıkaran, sıkıntı yaşatanlar hakkında adli ve idari soruşturma başlatacağız. Herkes adımını ona göre atsın. Bu sisteme herkes kayıtsız şartsız riayet edecektir.' dedi.

Van Sulamaları İşletim Şube Müdürü Mazhar Çalış da sulama suyu sorununa kalıcı bir çözüm için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Çalış, 'Umarım herkes alınan karara uyar ve üstüne düşen fedakarlıkları yerine getirir. Toplantıda yaklaşık 20 mahallenin muhtarlarıyla bir araya geldik. Verdiğimiz kararı hemen herkes onayladı. Bir sistem oluşturduk. Haftanın ilk dört günü üst tarafta kalan mahalleler Bozyiğit, Erkaldı, Yolaşan, Çavuştepe, Yatağan, Çakınlı ve Otbiçer'e su vereceğiz. Diğer kalan günlerde ise alt tarafta kalan Parmakkapı, Aşağıkaymaz, Değirmendüzü, Yukarıkaymaz ve Sakalar mahallelerine su vereceğiz.' dedi.

Kaynak: AA