Ümraniye Belediyesi, İslami Ülkeler Finans Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yaptı

Dünyanın en büyük küresel merkezi olan Londra’ya alternatif olacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin Ümraniye’de yükseliyor olması Ümraniye Belediye Başkanlığı’nı da harekete geçirdi. Bu çerçevede önemli bir adım atan Ümraniye Belediyesi, bu finans merkezine dikkat çekmek ve finans alanındaki yeni gelişmeleri uzman görüşleri ile konuşmak için İslam Ülkeleri Finans Zirvesi düzenledi.

Ümraniye Belediyesi, İslami Ülkeler Finans Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yaptı
Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen İslam Ülkeleri Finans Zirvesi’ne Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Pakistan eski Başbakanı Shaukat Aziz, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahşn Mustafayev, İngiltere’nin ilk Müslüman Kabine Bakanı Baranes Sayeeda Warsi, Kanoo Group CEO’su Mishal Kanoo, Astana Finans Merkezi Genel Müdürü Sayasat Nurbek de konuşmacı olarak katıldı.

Zirvede, İslam ülkeleri arasındaki finansal ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi, katılım bankacılığı, İstanbul Finans Merkezi özelinde finans merkezleri uzmanlar tarafından ele alındı. Zirve ile ilgili soruları yanıtlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi malumunuz Ümraniyemizde inşa ediliyor. Ve inşallah yakın bir gelecekte de dünya finansında söz sahibi olacak bir merkez haline gelecek. Biz Ümraniye Belediyesi olarak sınırlarımız içerisinde inşa edilen bu finans merkezine bir anlamda dikkat çekmek ama onun yanında az önce açılışta Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bey konuştu ve orada çok güzel bir şey söyledi.

Bir şeylere dikkat çekti. Hani Cumhurbaşkanımız dünya beşten büyük diyor ya, evet maalesef dünya ekonomisinin yarıdan fazlası dünya nüfusunun sadece yüzde birini temsil eden insanlar elinde olduğunu söyledi ve Fas’tan Endenozya’ya kadar geniş bir yelpazenin yer aldığı, bu İslam coğrafyasında Balkanlardan Orta Asya’ya, Fas’tan Endenozya’ya kadar, bu geniş İslam coğrafyasında her şey var. Yer altı zenginlikleri var, yer üstü zenginlikleri var. Yetişmiş insan kaynakları var. Ama finansta söz sahibi değiliz, ekonomide söz sahibi değiliz. Bir çok konuda söz sahibi değiliz. Niye değiliz. Çünkü yağımız var, şekerimiz var, unumuz var ama bunları bir araya getirip helva yapmasını becerecek bir organizasyonumuz yok. İşte biz kendi çapımızda, İslam dünyasından bazı temsilcileri, bir araya getirerek ve Türkiye’den bu konunun uzmanlarını bir araya getirerek bir fikir jimnastiği yaptırmak istedik. Önemli neticeler olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA