Uluslararası STK Temsilcileri Sertifika Aldı

Uluslararası Sendikalaşma ve Sosyal Politika Eğitim Programı'na katılan 23 ülkeden katılan 24 STK temsilcisi 2 ay süren eğitim ardından sertifika aldı MemurSen Genel Başkanı Yalçın: 'Sizlerden çok şey öğrendik ve paylaştık, bu program karşılıklı bir öğretim süreciydi. Bundan sonra devam edecek eğitim programlarında diğer ülkelerden gelecek olan sendikacı arkadaşlarımızla sizlerden aldığımız geri dönüşümleri paylaşacağız'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, katıldığı törende yabancı STK temsilcilerinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanıldığını belirterek 'Sizlerden çok şey öğrendik ve paylaştık, bu program karşılıklı bir öğretim süreciydi. Bundan sonra devam edecek eğitim programlarında diğer ülkelerden gelecek olan sendikacı arkadaşlarımızla sizlerden aldığımız geri dönüşümleri paylaşacağız.' dedi.

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE), Memur-Sen, İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Sendikalaşma ve Sosyal Politika Eğitim Programı'na katılanlar için sertifika töreni yapıldı.

TODAİE'deki törende konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 23 ülkeden 24 sendikacının katılımıyla iki aydır devam eden eğitim programında, kardeşçe aynı sofranın paylaşıldığı ve karşılıklı kültürel alışveriş gerçekleştiği bir sürecin yaşandığını söyledi.

Eğitim programı sayesinde katılımcılardan önemli bilgiler edindiklerini vurgulayan Yalçın, 'Sizlerden çok şey öğrendik ve paylaştık, bu program karşılıklı bir öğretim süreciydi. Bundan sonra devam edecek eğitim programlarında, diğer ülkelerden gelecek olan sendikacı arkadaşlarımızla sizlerden aldığımız geri dönüşümleri paylaşacağız. Bu etkileşim ve geri dönüşler bir tür beslenmedir. Bunların son derece önemli bir paylaşım olduğunu belirtmek istiyorum.' dedi.

Yalçın, Uluslararası Sendikalaşma ve Sosyal Politika Eğitim Programı'nın önemine dikkati çekerek şöyle devam etti:

'24 ülkeden Türkiye'ye eğitim almak için gelen katılımcılara, TODAİE'nin öğretim ve çalışan kadrosuna eğitim sürecinde gösterdikleri olağanüstü gayret için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca SESRIC'e bu projenin en önemli ortağı olması, bizleri bu anlamda cesaretlendirmesi ve birikimini programa dahil etmesi dolayısıyla tebrik ediyorum. Memur-Sen bünyesinde katılımcılarımıza 7/24 eşlik eden ve aynı ortamı teneffüs eden çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum ve nice programlarda yeniden buluşmak dileğiyle her birinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyorum, belgeleriniz hayırlı olsun.'

- 'Programlarımız farklı etkinlik ve faaliyetlerle devam edecek'

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan da eğitim programının TODAİE, Memur-Sen ve SESRIC ile güzel bir işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğini aktararak 'Bizim medeniyet ve gönül coğrafyamızda en önemli gücümüz, dayanışmadır. Bu durum, bu üç kurumun ve bu 24 ülkenin dayanışmasıdır. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz programlarımız farklı etkinlik ve faaliyetlerle devam edecektir.' dedi.

SESRIC Genel Direktörü Musa Kulaklıkaya ise eğitim sürecinde destek verenlere teşekkür ederek şunları kaydetti:

'Böyle bir işbirliği, İslam dünyasında belki ilk kez gerçekleşti. SESRIC olarak, ülkelerimiz ve ülkelerimizin kurumları arasında tecrübe paylaşımını önemsiyoruz. Sendikalı hayattaki tecrübe paylaşımı anlamında, Memur-Sen ile geçen sene başlattığımız iş birliğinin, devamı mahiyetinde ve bir nevi onun meyvesi ürünü anlamında bir işbirliği oldu. İnşallah bu birlikteliği yeni adımlarla ve var olan bu inisiyatifi daha da geliştirerek devam etmeyi arzuluyoruz. Bu konuda kendileriyle de mutabık kaldık. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerden, yeni oluşacak gruplara benzer sertifika programı uygulayacağız ve genç sendikacıları buluşturacağımız, uluslararası genç sendikacılar konferansını da birlikte düzenlemeyi prensipte kararlaştırdık.'

Konuşmaların ardından, Türkiye'deki iki aylık eğitimi tamamlayan 23 ülkeden 24 katılımcıya sertifikaları takdim edildi.
Kaynak: AA