Uluslararası Etik Zirvesi 16 Haziran'da

Etik ve İtibar Derneği tarafından 'Sular Çekildikten Sonra' temasıyla düzenlenecek zirve ulusal ve uluslararası iş dünyası, akademisyen ve hukuk çevrelerini bir araya getirecek.

Etik ve İtibar Derneği (TEİD) tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Etik Zirvesi 16 Haziran'da gerçekleştirilecek.

TEİD'den yapılan açıklamaya göre, dünyaca ünlü şirketlerin yaşadıkları etik krizlerin ardından, normal hayat akışına dönerken yapılması gerekenlerin, iş dünyasının tecrübeli yöneticilerinin katılımıyla mercek altına alınacağı zirve Santralİstanbul'da düzenlenecek.

'Sular Çekildikten Sonra' temasıyla düzenlenecek zirve, ulusal ve uluslararası iş dünyası, akademisyen ve hukuk çevrelerini bir araya getirecek

Zirvede, etik krizlerin verdiği hasarın tekrarlanmamasına yönelik çalışmaların yanı sıra, kriz sonrasında liderlerin ve üst düzey yöneticilerin bu süreci yönetirken göz önünde bulundurmaları gereken hususlar ele alınacak.

Kriz sonrasında, şirket etik politikalarının gözden geçirilmesi, her şey normale dönerken iletişim ve itibar yönetiminin nasıl olması gerektiği zirvede örnekleriyle masaya yatırılacak, uyumun her alanda hakim olduğu bir iş dünyasının nasıl hayata geçebileceği tartışmaya açılacak.

TEİD Başkanı Asım Barlın ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ege Yazgan'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak zirvede Peters&Peters kurucusu ve zirve başkanı Monty Raphael QC zirvenin gündemine ilişkin konuşma yapacak.

Northeastern Üniversitesi Kriminoloji ve Cezai Adalet Profesörü ve Güvenlik ve Kamu Politikaları Enstitüsü Yardımcı Müdürü Prof. Dr. Nikos Passas'ın 'Hukuk Ötesi Uyum' başlıklı bilgi notunu sunacağı zirvede, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy 'İnsanlar Neden Suç İşler' sunumunu yapacak.

Zirvede çok sayıda yerli ve yabancı bilim adamı ve akademisyen konuşma ve sunum yapacak.
Kaynak: AA