Tütüncü, Cami İnşaatında İnceleme Yaptı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyenen Yeni Mahalle'de yaptırdığı Çelebi Sultan Mehmed Camisi inşaatında incelemeler yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çelebi Sultan Mehmed Camisi'nde devam eden çalışmaları Tütüncü, caminin tamamlandığında Antalya'nın özel yapılarından biri olacağını ifade etti.

Caminin her detayıyla tek tek ilgilendiklerini belirten Tütüncü, Türkiye ve dünyada bulunan çok sayıda cami ziyaretinden alınan notlarla hem tarihten esintilerin hem de modern dokunuşların bir arada sunulacağı bir cami olacağını kaydetti.

Tütüncü, Çelebi Sultan Mehmed Camisi'nin, Kepez'in manevi imarına önemli katkı sağlayacağına işaret ederek, kente birçok tesis kazandırdıklarını ifade etti.

Kültür sanat, yol, park, alt ve üstyapı hizmetleri yaptıklarını dile getiren Tütüncü, 'Bu hizmetler bir yere kadar. Bir de gönüllerin mamur olması lazım. Manevi imara ihtiyaç var. Manevi ihtiyaç kendi değerlerimizle ve kendi inancımızla olacak. O inancın ihyasına yarayacak birçok hizmeti de Çelebi Sultan Mehmed Camisi gibi nitelikli camiler yapacak.' diye konuştu.

Tütüncü, ibadethanelerin kapılarının gece gündüz açık olması gerektiğini de savunarak, mimarı yapıda bunu da göz önünde bulundurarak çalıştıklarını bildirdi.

Öte yandan, etrafında derslerin verileceği odaların bulunduğu camide, hafızlar tarafından 7 gün 24 saat kesintisiz canlı Kur'an-ı Kerim okunacağı ve aynı anda 5 bin kişinin namaz kılabileceği belirtildi

Kaynak: AA