Türkiye-Libya İlişkileri

UMH Başkanlık Konseyi Üyesi Hamza, Türkiye ile işbirliğine istekli olduklarını belirtti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Üyesi Ahmed Hamza, Türkiye ile özellikle enerji alanında işbirliğine istekli olduklarını söyledi.

UMH Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hamza, çarşamba günü başkent Trablus'taki başbakanlık binasında Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Doğan ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türk şirketi Enka tarafından projesi yürütülen Ubari elektrik santralinde yeniden başlayan çalışmalar ve işbirliği konuları ele alındı. Ayrıca, Türkiye'nin eğitim ve yerel yönetimdeki deneyimlerinden yararlanma konusunun görüşüldüğü belirtildi.

UMH Başkanlık Konseyi Üyesi Hamza, Türkiye ile işbirliğine, özellikle de enerji konusunda çalışmaya istekli olduklarını ifade etti.

Libya'nın güneyinde yer alan Ubari kentindeki elektrik santralinde çalışmalar ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle 2014 yılında durmuştu.

Bölgedeki şartların düzelmesi üzerine, Enka'dan 160 mühendis ve tekniker, çalışmaların tamamlanması amacıyla mayıs ayı başında Libya'ya dönmüştü.
Kaynak: AA