Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ILO konusunda bir yanlıştan geç de olsa dönmüştür. Bu konuda önümüzdeki yıl da yapılması gereken yine çalışan kesimlerini sosyal diyalog çerçevesinde bir araya getirerek, onlardan çıkacak çoğunluk kararına uymaktır'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ILO konusunda bir yanlıştan geç de olsa dönmüştür. Bu konuda önümüzdeki yıl da yapılması gereken yine çalışan kesimlerini sosyal diyalog çerçevesinde bir araya getirerek, onlardan çıkacak çoğunluk kararına uymaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, ILO'nun 106'ncı Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Türkiye'deki çalışanları Türk-İş'in delege olarak temsil edeceğini anımsattı. Buna karşın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın gelecek yıl konferansa gidecek delegenin belirlenmesinde sosyal diyalogdan uzak bir yaklaşım içerisinde olacağı kaygısı taşıdıklarını belirten Koncuk, şu ifadeleri kullandı:

'Bakanlık yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki yıllarda ILO'da çalışan delegesinin belirlemede yine bir atama yapılacağının görüntüsünü veriyor. Türkiye Kamu-Sen hiçbir sendikal konfederasyona karşı ön yargılı değildir. Hele hele çalışan, işveren ve hükümet üçlü yapısı ve delegasyonu ile temsil olunan bir uluslararası organizasyonda, ülkemiz adına hükümet ve işveren delegeliği hiç tartışılmazken, çalışan delegesinin tartışılır hale getiriliyor olması ve çalışanlar arasında tefrikaya sebep olabilecek bir tartışmaya açılması, çalışanların gücünü zayıflatmaktan başka bir anlam ifade etmemektedir.'

Koncuk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ILO'ya gidecek delegenin belirlenmesiyle ilgili bir yanlıştan geç de olsa döndüğünü kaydederek, 'Bu konuda önümüzdeki yıl da yapılması gereken yine çalışan kesimlerini sosyal diyalog çerçevesinde bir araya getirerek onlardan çıkacak çoğunluk kararına uymaktır.' açıklamasını yaptı.

Kaynak: AA