Sultangazi Belediyesi Ramazan'ın Manevi İklimine Ortak Oluyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayı bereketiyle geliyor. Sultangazi Belediyesi, Atatürk Bulvarı ve Sultangazi Belediyesi’nin yanındaki alanda düzenleyeceği etkinliklerle Ramazan ayının manevi iklimine ortak oluyor. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda açılacak kitap fuarı da kitap severlerin hizmetinde olacak.

Sultangazi Belediyesi Ramazan'ın Manevi İklimine Ortak Oluyor
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Sultangazi Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Atatürk Bulvarı üzerindeki alana kurulan iftar çadırı, Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşamak isteyenleri ağırlayacak. Çadırda, hayırsever vatandaşların katkılarıyla düzenlenecek iftar sofrasında toplumun her kesiminden insanlar birlikte oruç açmanın hazzını yaşayacak. 1000 metrekarelik yarı kapalı alana kurulan iftar çadırında günde 2 bin 500 kişi ağırlanacak.

Kültür etkinlikleri

Atatürk Bulvarı üzerindeki çadır, İftar sonrasında kültür programlarına da ev sahipliği yapacak. Bu programlarda; Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, sohbet ve geleneksel Ramazan eğlenceleri yer alacak. Yine bu alanda kurulan Anadolu evleri görünümünü andıran stantlarda ise el işi ve sanat çalışmalarına ait ürünler satışa çıkarılacak.

Etkinlik alanında hemşehri dernekleri ağırlanacak

Sultangazi Belediyesinin yanındaki alana açılacak çadırda ise sivil toplum örgütleri ile hemşehri dernekleri ağırlanacak. Her iki alanda kurulacak otağ çadırlarında ise çay sohbetlerine imkan sağlanacak.

Ramazan ayında başta Sultangazi Şehir Ormanları, Masal Kahramanları Parkı. Şehit Polis Bülent Özkan Parkı ve Sütçü İmam Parkı olmak üzere ilçemizdeki yeşil alan ve parklarda halkımız bir araya gelerek, Ramazan’ın manevi iklimine ortak olacaklar.

Çorba ve limonata çeşmeleri

2010 yılından itibaren hizmet veren çorba çeşmeleri Sultangazi’nin vazgeçilmez sembolü haline geldi ve kısa sürede ülke geneline yayıldı. Bu yıl da ilçenin farklı noktalarına kurulacak çorba çeşmelerinden her gün 4 bin 500 kişiye sıcak çorba, ekmek ve su temini sağlanacak. İftar vaktine kadar çorba çeşmesi olarak hizmet veren çeşmeler, teravih namazı sonrasında periyodik aralıklarla limonata çeşmesi olarak düzenlenecek.

Kitap fuarı

Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda kitap fuarı da kitapseverlerin hizmetinde olacak. Dini eserlerin yanı sıra klasik eserler ile yakın cumhuriyet tarihi ve güncel konuları ele alan birçok kitap yer alacak.

Sosyal yardımlar

Ramazan ayında da Sultangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. 8 bin aileye gıda yardımları Ramazan ayı boyunca artarak sürdürülecek.

Sultangazi Belediyesi Zabıta ekipleri de denetimlerini yoğunlaştırdı. Zabıta ekipleri, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte gıda satışı ve üretimi yapan imalathanelerde denetimlerini sürdürüyor. Öte yandan ilçedeki tüm camilerde, periyodik olarak temizlik çalışması yapılıyor. Sultangazi Müftülüğü işbirliği ile başlatılan çalışmalar kapsamında, İlçedeki 62 caminin periyodik temizliğini yapan ve halılarını yıkayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bütün camilerdeki avizeleri de temizliyor ve bakımdan geçiriyor.
Kaynak: İHA