Sason'da HEM'in Karma Sergisi

Sason Halk Eğitimi Merkezince (HEM) açılan 77 kursa katılan yetişkinlerin yaptığı el emeği ürünlerden oluşan karma yıl sonu sergisi düzenlendi.

HEM binasında düzenlenen serginin açılışına, Kaymakam Ökkeş Beyaz, Belediye Başkanı Cuma Uçar, Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Yar, AK Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

İlçe HEM Müdürü Niyazi Gürgan, açılışta yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenme çalışmaları kapsamında toplumdaki tüm bireylere cinsiyet farkı gözetmeden hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Gürgan, 'Vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza okuma yazma öğreterek eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, kültürel eserlerimizi korumak ve kollamak için düzenli çalışmalar yapmaktayız.' ifadelerini kullandı.

Usta öğreticilerden Muhsine Bozkurt da yıl içinde kursiyerler tarafında yapılan çalışmaları sergilemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

El sanatları eğitmeni Gurbet Yavuz ise bir sezon boyunca verdikleri emek ve çalışmanın karşılığını sergiyle almanın sevincini yaşadıklarını aktardı.

Kaynak: AA