Ramazana Doğru

Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği Başkanı Ertürk: 'En az bin yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza yardımda bulunmayı planlıyoruz.'

Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Ertürk, ramazan ayında kentteki en az bin yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa yardımda bulunmayı planladıklarını söyledi.

Ertürk, bir kafede düzenlediği basın toplantısında, dünyada, savaş, doğal afet, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın çocuğun yetim olduğunu belirterek, 'Halen her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı, yoksulluk ve benzeri sebeplerle her gün 22 bin çocuğun hayatını kaybettiği, teknolojik gelişmelerin sonu gelmez savaşları beslediği bir dünyada yaşıyoruz.' dedi.

Suriye'deki savaşta 7 yılda 1 milyona yakın insan öldürülürken, 1,5 milyonu aşkın çocuğun yetim kaldığının tahmin edildiğini ifade eden Ertürk, '400 milyonu aşkın yetim çocuğun yarısı her türlü ilgi ve alakadan yoksun, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşıyor. Velisiz, sahipsiz olan çocuklar maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmektedir.' ifadelerini kullandı.

Ramazan dolayısıyla yetimlere yönelik faaliyetlerde bulunacaklarını belirten Ertürk, ramazanın 15. gününe denk gelen Dünya Yetimler Günü'nde yetim çocuklara kıyafet hediye edeceklerini dile getirdi.

Geçen yıl bin 728 yetimi giydirdiklerini aktaran Ertürk, bu yıl da en az bin yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğa yardımda bulunmak istediklerini belirtti.

Ertürk, 'Bu özel günde yaşanacak bereketi paylaşmak üzere tüm hayırseverlerimizin yardım ve desteklerine talibiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA