Otistik Yasemin'den Çocuklar İçin Örgü Oyuncak

Yasemin Barokat: 'Bebeklerin her birini yapmak, benim birkaç günümü alıyor ama çok mutlu oluyorum. Ben tasarlıyorum hepsini. Bu beni çok iyi hissettiriyor'

Otistik Yasemin Barokat, organik ürünler kullanarak yaptığı oyuncak bebekleri tanıttı.

Özel bir oyuncak firmasının Etiler Sanatçılar Parkı'nda düzenlediği tanışma toplantısında, el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı.

Bebek kıyafetlerinin sergilendiği stantlarda otizmli Yasemin Barokat'ın yaptığı el örgüsü oyuncaklar dikkati çekti.

Yasemin Barokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Bebeklerin her birini yapmak, benim birkaç günümü alıyor ama çok mutlu oluyorum. Ben tasarlıyorum hepsini. Bu beni çok iyi hissettiriyor. Bütün renkleri seviyorum, beğeniyorum. Bilekliklerimi de kardeşimle beraber yapıyorum. Örgü bebek yapmak bana iyi geliyor.' diye konuştu.

Anne Zeynep Barokat da şu anda 22 yaşında olan kızına 3 yaşında otizm tanısı konulduğunu anlattı.

Yaşıtlarıyla aynı okullara devam eden kızının kaynaştırma öğrencisi olarak liseyi bitirdiğini belirten Barokat, şunları söyledi:

'Kızım Kız Meslek Lisesi Tekstil Bölümü'ne gitti. İki sene önce el becerileri çok iyi olduğu için bileklik örerek başladı, kanaviçe derken tığ işini öğrendi. Hayali oyuncak tasarlamak ve yapmaktı. Şimdi, birbirinden renkli oyuncaklar yapıyor. Hayallerini gerçekleştiriyor. Yasemin, Otizm Vakfı'nın kermeslerinde stant açıyor.'
Kaynak: AA