Osmaniye'de Gıda Denetimleri

Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, gıda işletmelerine yönelik denetim ve kontrollerin arttırıldığını bildirildi.

Sağlam, yaptığı açıklamada, kentte faaliyet gösteren 927 gıda üretim, bin 446 toplu tüketim ve 2 bin 197 gıda satış yerine denetim yapıldığını belirtti.

Denetimlerin veteriner hekim, mühendis ve çevre sağlık teknisyeninden oluşan 49 kişilik gıda kontrol ekibi ile yapıldığını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

'Denetim faaliyetlerinde gıdaların tüketiciye sunulduğu aşamaya kadar gerekli kontrollerinin yapılarak vatandaşların AB standartlarında sağlıklı gıda tüketmesini önemsiyoruz. 'Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği' sloganıyla sürdürülen gıda denetimlerimiz yaklaşan ramazan dolayısıyla sıklaştırıldı. Gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamaları kontrol edilerek denetlenmektedir. Her ne kadar gerekli denetimler yapılsa da en iyi denetçi vatandaşın kendisidir. Bakanlığımızca faaliyete geçirilen 'Alo 174' Gıda Hattı 24 saat hizmet vermekte olup bu telefona gelen, web sayfasından yapılan veya dilekçe ile yapılan şikayetler üzerine de denetimler gerçekleştirilmektedir.'

Sağlam, gıda işletmelerinin denetim ve kontrollerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA