Ordu'da Çılgın Proje

Ordu’da 500 metre yüksekliğinde turistik bir cazibe merkezi olan Boztepe’ye 15 bin basamaktan oluşan bir merdiven inşa edilecek.

Ordu'da Çılgın Proje
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, turistik bir cazibe olarak her yıl 10 binlerce insanın ziyaret ettiği Boztepe’nin cazibesini arttırmak amacıyla "Boztepe’ye merdiven" projesi geliştirdiklerini açıkladı.

500 metre yüksekliğindeki Boztepe’ye 15 bin basamaklı merdiven inşa edileceğini vurgulayan Yılmaz, “Taşbaşı Kültür Merkezi’nin yanından başlayarak Boztepe’nin zirvesine kadar merdiven projemizi hayata geçiriyoruz. Projeyi hazırladık ve kamulaştırma işlemlerine başladık. 15 bin basamaklı, sosyal donatı alanlarıyla birlikte önümüzdeki günlerde fiili olarak çalışmalara başlayacağız” dedi.

Boztepe’ye teleferikle çıkan bir insanın merdivenle aşağı inebileceğini belirten Yılmaz, “Merdiven, bazı yerlerde ahşap, bazı yerlerde doğal taş ve bazı yerlerde de toprak olacak şekilde hizmete girecek. Boztepe’de sadece macera parkı değil, bungalov evlerin olduğu projeyle birlikte sosyal donatı alanları da oluşturacağız. Bunların hayata geçmesi için Selimiye Mahallesi’nden çıkılan Boztepe yolunun genişletme ve asfaltlanma sürecini bekliyoruz. Haziran ayı sonu itibarıyla çalışmaları 3 şerit olarak tamamlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA