Milas'ta Çiçekler Aydınlatmalarda Soldu

Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde bulunan aydınlatma lambalarının üzerinde asılı haldeki çiçek saksıları bakımı zor olduğu gerekçesiyle söküldü.

Milas'ta Çiçekler Aydınlatmalarda Soldu
Milas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz yıllarda şehir merkezinin çehresini değiştirmek ve güzelleştirmek amaçlı; sokak lambalarının üzerlerine konulan çiçek saksıları tedavülden kaldırıldı.

Milas şehir merkezindeki aydınlatma lambalarına, görüntü zenginliği katması amacıyla önceki yıllarda uygulamaya konulan yüzlerce çiçek saksısının konulduğu günden, bugüne değin bakımı yapılmamıştı.

Sokak lambası üzerindeki kurumuş ve unutulmuş bitkiler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından “Bakımı zor” olduğu gerekçesiyle yerinden söküldü. Plansız çalışma 5 yıl sonra, vatandaşın cebinden çıkan parayla birlikte çöpe gitti.

Milas sokaklarını yenileme” projesi kapsamında cadde aydınlatmalarında; aydınlatma direklerine montajlı ve trafiği engellemeyecek şekilde saksılar kullanılarak, içerilerine görsel zenginlik arttırılacak bitkiler yerleştirilerek, proje ile kent merkezinin daha yaşanabilir hala gelmesi planlanmıştı.

Sökülen çiçek saksıları; Milas’ın Kadı Ağa Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi ve Menteşe Caddesi üzerinde “Sokak yenileme” projesi kapsamında 2012 yılında monte edilmişti.
Kaynak: İHA