Menderes'te Halk Dansları Coşkusu

Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından 250 öğrencinin katılımıyla 8. Halk Dansları Gecesi coşkuyla gerçekleştirildi.

Menderes'te Halk Dansları Coşkusu
Bir sezon boyunca eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler öğrendikleri danslarını düzenlenen gecede sergiledi. İki gece olarak gerçekleştirilen etkinliğin ilk günü Menderes Belediyesi Kültür Merkezi ve Amfi Tiyatro’da ikinci günü ise Görece Ticaret Merkezinde gerçekleşti. Halk dansları gecesine vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Başkan Soylu sahnede

Raks-ı Anadolu temasıyla düzenlenen gecede 12 grup Türkiye’nin farklı bölgelerin kültürünü dansında buluşturdu. Coşku içinde geçen etkinlikte Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da eşi Esra Soylu ile birlikte sahnede dans etti. Çocuklarla birlikte damat halayında oynayan ikiliye vatandaşlar da izledikleri yerden eşlik etti.

Geleneksel olan halk dansları gecesinin her yıl büyüyerek yoluna devam ettiğini ifade eden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Menderes Belediyesi olarak kültürümüzü yaşatmak adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz Anadolu dedik bu topraklara, kültürünü her nefes alışımızda içimizde hissettik, Bu kültürün dansa yansımasını da belediyemizin halk dansları topluluğu ile yaptık. İki gün boyunca Merkezinde unutulmaz bir geceye imza attı. Bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti de içinde barındıran dans gecesini vatandaşlarımızla birlikte izledik. Tüm sezon boyunca eğitimlere katılarak bize unutulmaz anlar yaşatan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA