Kaymakam Ekinci'nin Sorununa Kamu Denetçisi Malkoç Çözüm Getirdi

Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kaymakam Ekinci'nin Sorununa Kamu Denetçisi Malkoç Çözüm Getirdi
Beypazarı ilçesinde 75 yataklı devlet hastanesinde pratisyen hekim ihtiyacının uzun süredir ilgili yerlere aktarmalarına rağmen giderilmediğini, sağlık hizmetleri alanında yöre halkının sıkıntılar yaşadığını ve bu durumu Nisan ayı içerisinde Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıyan Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, Başdenetçi Malkoç ve Denetçi Mustafa Özyar’a teşekkür ziyaretinde bulundu. KDK, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile görüşmeler yaparak vatandaşın mağdur olmaması için gerekli sayıda personel görevlendirilmesini istedi ve yetkililerce gerekli görevlendirmeler yapılarak halkın mağduriyeti giderildi. Bu kapsamda Ekinci, Ombudsman Malkoç ve Kamu Denetçilerini STK’lar ve muhtarlarla yapılacağı planlanan toplantıya davet ederek Kamu Denetçiliği Kurumunun çalışmaları hakkında bilgi verilmesini istedi.

Başdenetçi Malkoç ise, halkın mağduriyetinin giderilmesinden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kamu Denetçiliği Kurumunun anayasal bir kurum olduğunu, vatandaşla idare arasında köprü görevi gördüklerini belirten Malkoç, vatandaşların idareyle olan problemlerinde mahkemeye gitmeden önce KDK’ya başvurduklarında başvurularının en kısa sürede sonuçlanacağını bildirdi. Malkoç, vatandaşların KDK’ya posta, e-posta, kuruma bizzat gelerek, fax ve e-başvuru sistemi ile başvurabilecekleri gibi ayrıca illerde valilikler ve ilçelerde ise kaymakamlıklar aracılıyla başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

Malkoç, Kurumun amacının vatandaşın hak arama kültürünü yaygınlaştırmak, idarenin kaliteli hizmet standardını yükseltmek, iyi yönetim ilkelerinin oluşmasında idareye yol göstermek ve kamuda şeffaflığı sağlamak olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA