Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi

SGK Başkanı Bağlı:'Kayıt dışı istihdam konusunda yasal düzenlemeler, normlar, cezalar elbette sonuç elde etmeye yardımcı olmakta ama bu konuda bir bilincin oluşması, kültürün oluşması tüm kurumların sunacağı katkıyla mümkün'.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, kayıt dışı istihdam konusunda sonuç almanın, yasal düzenlemeler dışında tüm kurumların bir bilinç ve kültür oluşturmak için sunacağı katkıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Bağlı, SGK'nın Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda düzenlenen Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi'nin (KİDEP) açılış törenine katıldı.

Kayıt dışı istihdamla mücadelenin SGK'nın öncelikli stratejik hedefleri arasında olduğunu belirten Mehmet Selim Bağlı, şöyle konuştu:

'Kayıt dışı istihdam konusunda yasal düzenlemeler, normlar, cezalar elbette sonuç elde etmeye yardımcı olmakta ama bu konuda bir bilincin oluşması, kültürün oluşması tüm kurumların sunacağı katkıyla mümkün. Avrupa Birliği projesi olarak yürüttüğümüz Kitup I ve Kitup II projelerinden edindiğimiz tecrübelere dayanarak KİDEP'i hayata geçiriyoruz. Hedefimiz, 2023 yılında kayıt dışı istihdam oranını yüzde 15'ler seviyesine indirmek.'

Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz de kayıt dışı sorununun piyasanın en büyük sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Hiçbir kurumun veya birimin tek başına kayıt dışı istihdam sorununun altından kalkamayacağını savunan Açıkgöz, 'Tüm bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde bu sorunla mücadele edeceğiz.' dedi.

Ahmet Açıkgöz, KİDEP'i tamamen SGK kaynaklarıyla hayata geçirdiklerini bildirerek, 'Bu proje bir Avrupa Birliği projesi değil. Tamamen kendi kaynaklarımızla yaptığımız bir proje. Dolayısıyla bu faaliyetleri yaparken kendi personelimizden ve diğer kurumların personelinden istifade edeceğiz.' bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından, SGK ile Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) arasında ayrı ayrı iş birliği protokolü imzalandı.
Kaynak: AA