'İzmir'de Bir Tane Fakir Kalmasın' Projesi Tanıtıldı

İzmir Valisi Ayyıldız: 'Bizim çabamız İzmir'in tamamında ihtiyaç sahibi fakir vatandaşımız kalmasın'.

İzmir Valilisi Erol Ayyıldız, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi ile düzenledikleri 'İzmir'de bir tane fakir kalmasın' projesiyle İzmir'de ihtiyaç sahibi vatandaşın kalmamasını amaçladıklarını bildirdi.

Ayyıldız, İzmir Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında, MÜSİAD İzmir Şubesi ile çok anlamlı ve güzel bir çalışmayı başlattıklarını, İzmir'in 80 kente örnek olacağını söyledi.

Toplumda yardımlaşma ve dayanışmanın artması hedeflediklerini belirten Ayyıldız, şöyle konuştu:

'İzmir'de Bir Tane Fakir Kalmasın isimli projenin niyeti iyi, bizim çabamız İzmir'in tamamında ihtiyaç sahibi fakir vatandaşımız kalmasın. Gerçek anlamda ihtiyaç ve fakirleri tespit etmek için bu çalışmaya valilik olarak ortak olduk. Sadece erzak ve giyecek yardımı dışında ihtiyaç ne, fakirlik anlamında gündem olmaktan çıkarmak. Örnek olarak bir fakir vatandaşımız varsa onun çocuğunun eğitimiyle de ilgilenmek. Tüm amacımız İzmir'in tamamında ihtiyaç sahibi fakir kalmaması.'

Ayyıldız, projeyi başlatan MÜSİAD'ın İzmir Şubesi üyelerine teşekkür etti.

- 'İlk hedefimiz 30 bin ihtiyaç sahibine ulaşmak'

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü de ilk aşamada hedeflerinin 30 bin ihtiyaç sahibine ulaşmak olduğunu ifade etti.

Çevrelerindeki dost ve iş adamlarını başlattıkları projelerine destek olmaya davet ettiklerini kaydeden Ülkü, 'Projenin başlangıcını ramazan ayı gibi mübarek bir ayda başlatıyoruz, 12 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceğiz. Projemiz sayesinde ihtiyaç sahibi tüm kardeşlerimizin evine aş götüreceğiz, kardeş olmanın sıcaklığını kalplerde hissettireceğiz.' dedi.

Ülkü, ramazanın birlik ve beraberlik ayı olduğunu, Müslüman alemi için böylesine önemli bir ayda yardımlaşmanın ve dayanışmanın çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA