İvesi Koyun Yetiştiriciliği Anlatıldı

TÜMSİAD Hatay Şubesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Kırıkhan, Hassa ve Kumlu ilçelerinde bulunan besicilere koyun yetiştiriciliği konferansı verildi.

Konferans Kırıkhan Esnaf ve Sanatkarlar Başkanlığı binasında gerçekleşti.

İvesi Koyun yetiştiriciliği, üremesi ve beslenmesi hakkında besicilere bilgi veren MKÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut Keskin, Fakülte olarak her zaman besicilerin yanında olduklarını söyledi.

Besicilerin üretimi artırmak istedikleri zaman kendilerinden her türlü yardım ve görüş alışverişi talebinde bulunabileceklerini belirten Keskin, 'Mustafa Kemal Üniversitesi olarak Kilis ve Gaziantep'te gerçekleşen projelerin koordinatörlüğü yapıldı. İvesi koyun yetiştiriciliğinde üretim verimliliğini arttırmak için çeşitli projeler üretiliyor ve bölgemiz başta olmak üzere birçok yerde coğrafya şartları uygun olduğu için İvesi koyun tercih ediliyor.' dedi.

Konferansta, MKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okan Şener ve TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren katılımcılara yönelik selamlama konuşması yaptı.

Kaynak: AA