'İstanbul Yolcusu Kalmasın Projesi'

Bağcılar Belediyesinin 'Tanı, Yaşa, Sev' sloganıyla 2012'den bu yana yürüttüğü projeden şimdiye 45 bin lise öğrencisi yararlandı.

Bağcılar Belediyesinin, 'Tanı, Yaşa, Sev' sloganıyla yürüttüğü, 'İstanbul Yolcusu Kalmasın Projesi'nden 45 bin lise öğrencisi faydalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2012'den bu yana yürütülen proje çerçevesinde öğrenciler uzmanlar eşliğinde İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret ediyor.

Öğrencilerin, dünyaca ünlü tarihi ve turistik mekanlara ev sahipliği yapan İstanbul’un kent kültürünü daha yakından tanıması amacıyla 2012 yılında hizmete sunduğu projeden bugüne kadar 45 bin lise 3. sınıf öğrencisi faydalandı.

Dünyanın en önemli tarihi ve turistik miraslarına ev sahipliği yapan İstanbul'u tanımak amacıyla düzenlenen programda öğrenciler, her gün saat 08.30'da yola çıkıyor ve 'İstanbul Yolcusu Kalmasın' yazı ve fotoğraflarının süslediği otobüslerle ilk olarak Sultanahmed'e götürülüyor.

Ayasofya ile Sultanahmed ziyaretlerinin ardından öğrenciler, hipodrom, Alman Çeşmesi ve Sultanahmed Meydanı'nı görme imkanı buluyor.

Yürüyerek Gülhane Parkı’na kadar ilerleyen öğrenciler, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'nde sergilenen Müslüman bilim adamları, denizciler ve kaşiflerin, yüzyıllar önce ortaya koydukları eserleri yakından görme ve tanıma imkanı da buluyor.

- Tekneyle boğaz turu

Program kapsamında öğrenciler, Gülhane Parkı'nın Sarayburnu çıkışından otobüslerle Kabataş İskelesi'ne geçiyor. Buradan tekneyle denize açılan öğrenciler, temiz havada Boğaz turu yapıyor.

Tur sırasında uzman rehberler öğrencilere, sahildeki tarihi yalı, bahçe, park, saray ve koruları tanıtıyor. Teknede fasıl ekibi, öğrencilere İstanbul şarkılarını seslendiriyor. 16.30’da tamamlanan gezi sonrasında öğrenciler okullarına bırakılıyor. Programda hafta içi her gün 180 öğrenci, 4 uzman rehber eşliğinde şehrin önemli mekanlarını ziyaret ediyor.

- Herkes yaşadığı şehri çok iyi tanımalı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarıyla da öne çıktığını ifade etti.

Bağcılarlı öğrencilerin şehri daha iyi tanıması ve bilgi sahibi olması amacıyla, 'İstanbul Yolcusu Kalmasın Projesi'ni hizmete sunduklarını belirten Çağırıcı, şunları dile getirdi:

'İstanbul, binlerce yıllık bir zenginliğe sahip. Öğrencilerimizin tarih bilinci kazanması amacıyla düzenlediğimiz gezi programından bu yıl da 6 bin 500 öğrencimiz faydalandı, müzeleri, sarayları ve Selatin camileri ziyaret ettiler. Tarihi şahsiyetlerle ilgili bilgi sahibi oldular. Böyle örnek projelerimizi hizmete sunmaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA