Eyüp'te Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı

Her gün binlerce vatandaşın akınına uğrayan Eyüp Sultan Camii, ramazan hazırlıkları kapsamında 500 litre Kabe kokulu gül suyuyla yıkandı. Başkan Remzi Aydın, hazırlıkları yerinde inceledi.

Eyüp'te Ramazan Hazırlıkları Tamamlandı
Her gün binlerce ziyaretçisi olan Eyüp Sultan Camii, ramazan hazırlıkları kapsamında 500 litre Kabe kokulu gül suyu ile yıkandı. Caminin dış ve iç avluları gül suyu ile yıkananırken cami içi ise Kabe kokulu gül suyu ile temizlendi. Silinen cami duvarları vatandaşlara kutsal toprakların maneviyatını yaşatacak. Eyüp Sultan Camii, Ramazan ayı boyunca gül suyu ile temizlenmeye devam edilecek. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise hazırlık çalışmalarını yerinden takip etti. Ramazan’ın manevi atmosferini Eyüp’te yaşamak isteyen vatandaşlar da Eyüp Belediyesi tarafından hazırlanan bir birinden anlamlı etkinliklerde bir araya gelecek.

Ramazan hazırlıklarını yerinde takip eden Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp Sultan’ımız ramazan ayında özellikle çok fazla sayıda ziyaretçi alan bir belde. Dolayısıyla bu yoğunluğu en iyi şekilde karşılamak adına hazırlıklarımızı üst seviyede yapıyoruz. Arkadaşlarımız da son hazırlıkları gerçekleştiriyorlar. Ramazan boyunca her gün iç ve dış avlu gül suyu ile yıkanacak. Ayrıca sadece bize özgü olan bir şeyi, caminin içine Kabe’nin şu anki kokusu olan kokuyu zerk ediyoruz. Kabe’nin kokusu Türkiye’den bir firmadan gönderiliyor, bu koku da aynı firma tarafından hibe ediliyor bize. Bunun dışında ramazanda onlaca etkinliğimiz ve birçok faaliyetlerimiz olacak. Toplam 52 noktada mahalle iftarları kuracağız. Yaklaşık 117 bin kişiye de iftar vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Çocuklar için özel tekne iftarı

2015 yılında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın projesi olarak hayata geçirilen Tekne İftarı bu yıl da Eyüp Sultan Meydanı, Serterkizade Kültür Sanat Merkezi, Hasan Nail Canat Sanat Merkezi, Kemerburgaz Meydanı ve Osmanlı Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek. Çocuklara orucu sevdirerek, ramazan ruhunu aşılamak amacıyla yapılan ve büyük ilgi gören etkinlikte çocuklar geleneksel gösteriler ile de keyifli dakikalar geçirerek öğle namazı ile birlikte oruçlarını açacaklar.
Kaynak: İHA