Engelsiz Bahar Şenliği

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen 'Aşmak İçin Hareket Et' kampanyası kapsamında düzenlenen şenlik, Çekmeköy Spor Kompleksinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen 'Aşmak İçin Hareket Et' kampanyası kapsamında düzenlenen 'Engelsiz Bahar Şenliği' Çekmeköy Spor Kompleksinde yapıldı.

Etkinlik kapsamında saygı duruşunda bulunuldu ve Hatice Mehmet Ekşioğlu Ortaokulu öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, programdaki konuşmasında, engelleri öncelikle zihinde kaldırmak gerektiğini söyledi.

Engelden kurtarmak için inancın çok önemli olduğunu vurgulayan Kansız, 'Yeter ki biz inanalım. Sevgili gençler, yapacağımız şey üç aşamalı plandır. Önce yediğimize, içtiğimize dikkat edeceğiz. Kötü alışkanlıklardan uzak duracağız. Bize emanet edilen bu vücuda sahip çıkmak için spor yapacağız.' dedi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva da Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen sosyal sorumluluk kampanyasının yurt içi ve yurt dışındaki tüm şubelerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Hedeflerinin engelliler konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak için engelli ve engelsizi birlikte hareket ettirmek olduğunu aktaran Ayva, 'Bu hareket bazen bir spor, bazen de yürüyüş olabiliyor. Önemli olan engelli ve engelsizin birlikte zaman geçirmesidir.' şeklinde konuştu.

Çekmeköy Beyazay Derneği Şube Başkanı Hatice Sıraç ise insanlar arasındaki en büyük sinerjinin iyi bir müzik ve hareketle sağlanacağını vurguladı.

Müziğin ritmiyle yapılan spor hareketleriyle kimsenin engel durumuna bakmayacağını aktaran Sıraç, 'Herkes kendini müziğin ritmine bırakır. Biz de engelleri son yıllarda yaygın hale gelen zumba ile kısacası spor ile aşacağız' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engelli ve engelsiz takımların yaptığı futsal maçı beraberlikle sonuçlandı.

Futsal maçının ardından eğitmenler eşliğinde engelli ve engelsiz çocuklar hep beraber müzik eşliğinde zumba yaptı.

Şenlikte ayrıca emeği geçenlere plaket ve çocuklara madalya verildi.

Kaynak: AA