Çaldıran'da İstişare Toplantısı

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Tekin Dundar, muhtarlar ve kurum müdürleri ile bir araya gelerek mayıs ayı istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmet Merkezi gösteri salonunda yapılan toplantıya, 70 mahalle muhtarı ve 16 kamu kurum müdürü katıldı.

Kaymakam Dundar, burada yaptığı konuşmada, ilçede daha güzel hizmetler yürütülebilmesi için periyodik olarak her ay bir araya geldiklerini hatırlattı.

İlçede halkın da desteğiyle gerekli hizmetlerin hayata geçirileceğini dile getiren Dundar, şunları kaydetti:

'Halkımızın bizden talep ettiği hizmetlerin büyük bir kısmı için Ankara'da çeşitli temaslarda bulunduk. Çaldıran'da vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli, sağlam ve uygun fiyatlı konutların ilçemize kazandırılması için TOKİ yetkililerimizle ön görüşmelerimizi tamamladık. İlçemiz için gerekli çalışmalara hızlı bir şekilde başladılar, ilçemizde nitelikli konut ihtiyacı TOKİ ile beraber bir nebzede olsa giderilecek. İlçemize doğalgaz bağlantı hattı kurulması ve ilçemizin bu hizmetten faydalanması için Enerji Bakanlığı Müsteşarımız, ilgili dağıtım firması ve diğer yetkililerle görüştük. İnşallah doğalgaz bağlantı hattı için gereken adımlar atılmaya başlandı ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılması için gerekli takibi yapacağız. Diğer bir husus ise öğrencilerimizin, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu spor tesislerinin ilçemize kazandırılması için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşmeler yaptık. Merkez Camimizin yıkılıp yerine daha kullanışlı ve moderninin yapılması için de çalışmalarımız sürüyor. Bu saydığımız hizmetlerin meydana gelmesi için bizim çabamız yeterli değil bu durumda en büyük destekçimiz halkımız olacaktır. Doğalgaz ve TOKİ hizmeti halkımızın talep etmesiyle oluşacaktır.'

Kaymakamlık, toplantının ardından konuklara yemek ikramında bulundu.

Kaynak: AA