Atıklar Ödüle Dönüştü

Bursa’da çevreci okullar ödüllendirildi.

Atıklar Ödüle Dönüştü
Osmangazi Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Albiyobir (Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği İktisadi İşletmesi), Elday (Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği İktisadi İşletmesi) ve Teamtex iş birliğiyle bu yıl 8’incisini düzenlendiği “Okullar Arası Ödüllü Atık Toplama Yarışması”nda kazanan okullar belli oldu. 1 yıl süren yarışmada okullar, 3 ayrı kategoride değerlendirildi. Dünya Çevre Haftasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Sukaypark’ta gerçekleştirilen ödül törenine Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, Sosyal ve Kültür İşleri Müdürü Kenan Kır, Temizlik İşleri Müdürü Memiş Memiş, Osmangazi Belediyesi İşletmeler Müdürü Tamer Balaban, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mihrimah Kocabıyık, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Gülşen Usta, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Baltacı, Bursa Aşçılar Derneği Sorumlusu Reşat Kahraman, projeye destek veren firmaların yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bitkisel atık yağlar, elektronik atıklar, kullanılmış eşya veya ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabılar olmak üzere üç kategoride düzenlenen yarışmada, elektronik atık kategorisinde 5 bin 526 kilo atık toplayarak Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1’inci olurken, ihtiyaç fazlası veya kullanılmış giysi/ayakkabı kategorisinde 39 ton giysi toplayarak Sabri Katırcı İlkokulu ve bitkisel atık yağ kategorisinde de 6 bin 414 litre atık toplayarak Mustafa Münevver Olağaner İlkokulu birinci oldu.

Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yürütülen projemiz 1 yıl devam etti. Maksadımız atıkların doğrudan alıcı ortama verilmesini önlemek ve kaynakta ayrı toplama bilinci kazandırmaktır. 3 kategoride atık toplanmıştır. Yarışmaya katılan tüm okullara, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Kaynak: İHA