Atık Ev Eşyalarını Sanat Eserine Dönüştürdüler

Balıkesir'in Edremit ilçesinde açılan ahşap boyama ve dekorasyon kursuna katılan kadınlar, çoğu atıklardan oluşan ev eşyalarını boyayıp onararak sanat eserine dönüştürdü.

Edremit ilçesinde açılan ahşap boyama ve dekorasyon kursuna katılan kadınlar, çoğu atıklardan oluşan ev eşyalarını boyayıp onararak sanat eserine dönüştürdü.

Edremit Belediyesi bünyesinde düzenlenen 7 aylık kurs sonunda ortaya çıkarılan çalışmalar Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Galerisi'nde sergilenmeye başladı.

Kursiyerler, evlerinde bulunan eski ayakkabı, karton kutu, ahşap sandık, dolap, cam ve plastik şişe, tas, tabak, eski plastik çamaşır sepeti gibi kullanılmayan eşyaların yanı sıra tüplü televizyonları da çeşitli renklerde boyayarak dekoratif süs eşyasına dönüştürdü.

Konuyla ilgili konuşan kurs öğretmeni Sevda Uşak, ağırlıklı olarak ahşap boyama ve ev dekorasyonu yaptıklarını ifade etti. Çalışmalarında geri dönüşüme çok önem verdiklerini belirten Uşak, 'Yeni bir şey alıp yapmaktansa geri dönüşümde çok daha mutlu oluyoruz.' dedi.

Kursiyerlerden Dilek Hicran Güvenir ise, 'Bazı çalışmalarımız çok hassasiyet istiyor. Zaman almasına rağmen bu çalışmaları severek yapıyoruz.' dedi.
Kaynak: AA