Altıeylül Halk Eğitim'den 'Öğrenme Şenliği'

Balıkesir Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 'Öğrenme Şenliği' düzenledi.

Balıkesir Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi sanat ve meslek eğitimi kursları tarafından stantlar açıldı.

Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Özen, İsmail Berber, Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süreyya Eray, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat İnal, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray, İŞKUR Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı'nın katıldığı şenlikte birçok meslek alanında sergiler açılarak bilgilendirme yapıldı.

Kaymakam Kaya, açılışta yaptığı konuşmada, yaygın eğitim kanalıyla 3 yıl gibi sürede 10 bin öğrenciye ulaştıklarını ifade ederek bu sayının gurur verici olduğunu belirtti.

Altıeylül Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süreyya Eray, 3 yıl gibi sürede 25 bin kursiyer sayısını aştıklarını vurgulayarak bu sayıdan dolayı gururlu olduklarını ifade etti.

Altıeylül Halk Eğitim Merkezi olarak yapmak istediklerinin 7'den 70'e herkese ve her yerde eğitim için çalışmalarına devam etmek olduğunu ifade eden Eray, şöyle konuştu:

'Kurum olarak şenlik kelimesiyle eğitimin, öğrenmenin yararlı ve eğlenceli olduğunu vurgulamak istedik, iletişimde farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Öğrenmenin yaşı yok, geçmişten mezara kadar öğrenmeye muhtacız anlayışıyla hareket ediyor ve her zaman her yerde, herkes için eğitim anlayışını hayata geçirme gayreti taşıyoruz. Bu yıl açtığımız kurslarda da 7 binin üzerinde kursiyer eğitim aldı. Kursiyerlerimiz bütün yıl boyunca yaptıkları çalışmaları sergilemek için gayret gösterdiler. Ben öncelikle eğitmenlerimizi, kursiyerlerimizi gönülden kutluyorum.'

Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen de, halk eğitimde yaş sınırının olmadığını belirtirken her yaştan bireye kurs imkanı tanındığını söyledi.

Konuşmaların ardından Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Balıkesir'e ait yöresel kıyafetlerin modernize ederek hazırladıkları bir defile gerçekleştirdi. Defilenin ardından minik öğrenciler Kafkas gösterilerini sergilediler. Gösterinin sonrasında protokol üyeleri şenliğin açılışını yaparak stantları tek tek gezdiler.

Kaynak: AA