Açlık Grevindeki Filistinli Tutuklulara Destek Gösterisi

Gazze'de düzenlenen gösteride Filistinli tutukluların 39 gündür sürdürdüğü açlık grevi karşısında uluslararası toplumun sessizliğine tepki gösterildi.

İsrail hapishanelerinde 39 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutukluların yakınları Gazze'de gösteri düzenledi.

Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi'nin çağrısıyla Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) binası toplanan Filistinliler, İsrail'in açlık grevindeki tutukluların taleplerini yerine getirmemesine ve uluslararası toplumun olaya sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Komite adına konuşan eski tutuklu Mustafa Meslemani, gösterinin BM binası önünde yapılmasına işaret ederek, 'Sesimizi uluslararası topluma duyurmak istiyoruz. İsrail'in açlık grevindeki Filistinlilere yönelik suçları karşısında sessiz kalmanız, bu politikayla yollarınızın kesiştiği anlamına geliyor.' dedi.

Açlık grevindeki onlarca tutuklunun sağlık durumunun kritik olduğunu belirten Meslemani, BM'den Filistinli tutuklular ve onların insani taleplerinin yanında yer almasını istedi.

Meslemani, Filistin halkına da açlık grevindeki tutuklulara yönelik desteğin artırılması çağrısında bulundu.

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli, 'İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi' için 17 Nisan'dan bu yana açlık grevine devam ediyor. İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapanların sayısı günden güne yeni katılımlarla artarken Batı Şeria ve Gazze'nin farklı bölgelerinde açlık grevindeki tutuklulara destek için gösteri düzenleniyor.

Filistin direnişin sembol isimlerinden, 15 yıldır hapishanede bulunan Fetih Hareketi Merkez Konseyi Üyesi Mervan Bergusi'nin öncülük ettiği açlık grevine Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi diğer tüm Filistinli direniş örgütleri de destek veriyor.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere, 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Kaynak: AA