ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, Hatay'da

Haley, Hatay'ın Altınözü ilçesinde 8 bin 63 Suriyeliye hizmet veren Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret etti.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Nikki Haley, 8 bin 63 Suriyelinin barındığı Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret etti.

Altınözü Kaymakamlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, ziyarette Haley'e, Kaymakam Bülent Uygur, Suriyeli misafirlere yapılan hizmetleri anlattı.

Barınma merkezi içerisindeki sağlık merkezinde incelemelerde bulunan Haley, ardından anaokulunu ziyaret edip Suriyeli öğrencilere sağlanan imkanlar hakkında bilgi aldı.

İncelemeler sırasında barınma merkezindeki Suriyeli izci takımıyla da bir araya gelen Haley, Türk Kızılayı Çocuk Dostu Korosu üyeleriyle ve barınma merkezindeki esnafla bir süre sohbet etti.

Barınma merkezi içerisindeki dikiş nakış atölyesinde de incelemelerde bulunan Haley, Türkiye Futbol Federasyonu ile Altınözü Kaymakamlığı iş birliğiyle yaptırılan futbol sahasında Suriyeli çocuklarla futbol oynadı.

Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nin yaşam koşullarının ve verilen imkanların çok iyi olduğunu belirten Haley, 'Türkiye’nin Suriyeli misafirlere yaptıkları için minnettarız, Türk halkına teşekkürlerimi iletiyorum.' ifadesini kullandı.

Kaymakam Uygur da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Suriyeli çocukların çizmiş oldukları resimleri, Haley ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Cihad Erginay'a takdim etti.

Haley'in ziyaretinde, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay AFAD İl Müdürü Ömer Akbaş, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Erginay Göç, İltica ve Vize Genel Müdür Yardımcısı Ece Acarsoy, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Temsilcisi Pascale Moreau, BMMYK Ankara Ofisi Operasyonlardan Sorumlu Temsilci Yardımcısı Jean-Marıe Garelli de yer aldı.

Kaynak: AA