Vakıf Katılım, Kazancından Öğrencilere Burs Verecek

Vakıf Katılım Genel Müdürü Göktaş: 'Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden kazancımızın bir kısmını da öğrencilere burs olarak aktarmak istiyoruz' 'Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle bulunduğumuz ilde elde ettiğimiz gelirlerle yine bulunduğumuz ilin vakıf eserlerin ihyası konusunda çalışıyor olacağız'.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 'Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden kazancımızın bir kısmını öğrencilere burs olarak aktarmak istiyoruz.' dedi.

Vakıf Katılım Bankasının 44. şubesi, Çorum'da hizmete açıldı. İnönü Caddesi'nde faaliyet gösterecek şubenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından dua edildi.

Genel Müdür Göktaş, açılışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 26 ilde 44 şubeyle hizmet vermeye başladıklarını, şube sayısını hızla artırarak sektörde daha fazla büyüme hedeflediklerini söyledi.

Vakıf Katılımın yüzde 100 Vakıfların sahibi olduğu bir banka olduğunu vurgulayan Göktaş, sermayesinin tamamının Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunduğunu belirtti.

Önemli misyonlarından birinin de elde ettiği gelirle vakıf eserlerinin ihyasını sağlamak olduğunu anlatan Göktaş, 'Çorum'da da ciddi vakıf eserleri var. Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle bulunduğumuz ilde elde ettiğimiz gelirlerle yine bulunduğumuz ilin vakıf eserlerin ihyası konusunda çalışıyor olacağız. Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden kazancımızın bir kısmını da öğrencilere burs olarak aktarmak istiyoruz. Hedefimiz Çorum'dan topladığımız kaynakların tamamını Çorum'a kullanarak, kent ekonomisini katkıda bulunmak.' ifadelerini kullandı.

Göktaş, yıl sonuna kadar 75 şube ve bin personele ulaşmayı hedeflediklerine işaret ederek, 2018'e kadar tüm kalemlerde yüzde 100'lük büyüme öngördüklerini kaydetti.

Açılışa Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA