Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu'nun Batman Etabı Yapıldı

Batman Valiliği ve Belediyesinin destek verdiği “Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu”nun Batman etabı, yurt içi ve yurt dışından toplam 155 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu'nun Batman Etabı Yapıldı
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen "Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu"nun ikinci etabı Batman’da yapıldı. Turgut Özal Bulvarı’nda yapılan ikinci etap bisiklet turu için yol güzergahı araç trafiğine kapatıldı. Yarışmaya Kosova’dan katılan İbrahim Buduri, 4 kişi olarak Kosova’dan geldiklerini ve ilk defa yarışmaya katıldığını belirterek, "Mardin’deki turda hava şartlarından dolayı zorlandım düştüm. Ama Batman’da pist çok iyi durumdadır. İnşallah kazanacağım" dedi.

Tekirdağ’dan yarışmaya katılan Mutlu Erçevik, Tekirdağ Gençlik Spor Kulübü’nden geldiğini ve dün Mardin’deki yarışmada mastır kategorisinde birinci olduğunu, bu günde burada şansımı deneyeceğini söyledi.



Batman Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren, turun 1. etabının Mardin, 2. etabının Batman’da yapıldığı ve 3. etabının da yarın Diyarbakır’da yapılacağını ifade ederek, "Bisiklet Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı güzel bir organizasyona imza attık. İnşallah Batman Şehrimizi spor şehri olarak tanıtacağız. Bu konuta potansiyelimiz var daha güzel organizasyonlarda yapacağız. Toplam 155 sporcu katılıyor ve 5 ülkeden yabancı sporcularımızda var” diye konuştu.

Kaynak: İHA