THY'nin 30 Kilogram Bagaj Uygulaması Kararı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu: 'THY, aldığı son kararla, diasporamızın yoğun olarak yaşadığı Almanya, Fransa, Hollada, Belçika, İsviçre ve Danimarka'dan gelen veya giden yolcular için eski uygulamanın geçerli olacağını açıkladı'.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, THY'nin, aldığı son kararla, diasporanın yoğun yaşadığı Almanya, Fransa, Hollada, Belçika, İsviçre ve Danimarka'dan gelen veya giden yolcular için eski uygulamanın geçerli olacağını açıkladığını belirtti.

Yeneroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, THY'nin 1 Temmuz'dan itibaren dış hat uçuşlarında, ekonomi sınıfı bagaj hakkını çok parça ve 30 kilogramdan, tek parça 23 kilograma düşürme kararı aldığını anımsattı.

Düzenlemenin Avrupa'da yaşayan vatandaşların haklı tepkisiyle karşılaştığını ifade eden Yeneroğlu, şunları kaydetti:

'Hava taşımacılığında milli gururumuz olan THY de bu kapsamda vatandaşlarımızdan gelen şikayetlere kulak verdi. THY, aldığı son kararla, diasporamızın yoğun olarak yaşadığı Almanya, Fransa, Hollada, Belçika, İsviçre ve Danimarka'dan gelen veya giden yolcular için eski uygulamanın geçerli olacağını açıkladı. Yani bu ülke yolcularına tanınan bagaj hakkı, 30 kilogram ve çok parça olmaya devam edecektir. Ayrıca bu listeye Avusturya'nın da dahil edilmesi ve bu ülkede yaşayan 270 bin Türkü sevindirecektir.

THY yönetimi ve genel müdürlüğünün Avusturya'yı da dikkate alacağını ümit ediyor ve bu ülkelerdeki vatandaşlarımız için gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA