Tatvan'da Uyuşturucu İle Mücadele Toplantısı

Tatvan Kaymakamlığınca, 'uluşturucu ile mücadele' konulu toplantı düzenlendi.

Kaymakamlık bünyesinde kurulan Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu tarafından, Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, uyuşturucu ve madde bağımlılığının önlenmesiyle ilgili yapılması gerekenler tartışıldı.

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında yaptığı çalışmaların anlatıldığı sunum gerçekleştirildi.

Kaymakam Mehmet Ali Özkan, toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucu ve madde bağımlılığının günümüzün en büyük sorunlarından biri haline geldiğini söyledi.

Bu sorunun ihmal edilmemesi gerektiğine işaret eden Özkan, şunları kaydetti:

'Bundan sonra hep beraber sokak ve mahallelere inerek bu müptelanın peşine düşüp yok edeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Çevremizde uyuşturucu madde kullananlar varsa bunları tespit edip tedavi noktasında girişimlerde bulunmalıyız. Ayrıca uyuşturucu madde satışı yapanları da polis ve jandarmaya bildirerek uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmeye çalışmalıyız. Bunun yanında sokak ve mahalleleri dolaşarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz.'

Toplantıya Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Tercan, kamu kurumlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları da katıldı.

Kaynak: AA