Sosyal Medya, Konuşma Engelli Çocuğun Sesi Oldu

İzmir’in Aliağa ilçesinde İzban Tren İstasyonunda bulunan, işitme ve konuşma engelli olduğu için geçici olarak çocuk yurduna götürülen bir çocuk, sosyal medya kullanıcılarının da desteğiyle ailesine kavuştu.

Sosyal Medya, Konuşma Engelli Çocuğun Sesi Oldu
Edinilen bilgiye göre, dün öğlen saatlerinde İzban Tren İstasyonunda 10-12 yaşlarında bir erkek çocuğun tek başına dolaştığını görenler, durumu polise bildirdi. İşitme ve konuşma engelli olduğu öğrenilen küçük çocuk, ihbar üzerine gelen polis ekipleri tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Kaybolduğu tahmin edilen çocuğun ailesinin bulunması için polis ekipleri arama çalışmaları başlattı. Uzun süren çabalar sonucunda kimliği tespit edilemeyen ve ailesi bulunamayan küçük çocuk, Karabağlar’da bulunan bir çocuk yurduna gönderildi.

Sosyal medyada seferber oldular

Öte yandan, duyarlı vatandaşlar kaybolan çocuğun ailesinin bulunması için sosyal medyada fotoğrafını paylaşarak destek oldu. Yüzlerce vatandaşın fotoğrafını paylaştığı küçük çocuğun ailesine kısa zamanda ulaşıldı. İşitme ve konuşma engelli olan isminin Egehan Köseöz olduğu öğrenilen çocuk, Karşıyaka’da oturan ailesine teslim edildi.
Kaynak: İHA