Şehit Annesinden FETÖ'cülere 'Küfür' Tepkisi

15 Temmuz darbe girişimi çatı davası Ankara’da başlarken, duruşmanın ikinci gününde FETÖ tutuklusu bir sanığın lavaboya giderken şehit ailelerine küfür ettiği iddiası üzerine, Genelkurmay önünde şehit düşen 15 Temmuz şehidi Bando Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’ın annesi Bilsen Dağdaş, olaya tepki gösterdi.

Şehit Annesinden FETÖ'cülere 'Küfür' Tepkisi
15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sivil kıyafet ile sokağa çıkan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı darbecilerden korumak için Genelkurmay önüne gelen Bando Astsubay Ziya İlhan Dağdaş, burada şehit düşmüştü.

Şehit Astsubay Dağdaş’ın annesi Bilsen Dağdaş, FETÖ sanıklarından birisinin lavaboya giderken şehitlere ve şehit ailelerine küfür ettiği haberini televizyonda izlediğini belirterek, "Benim çocuğum vatanı için, milleti için, bayrağı için, toprağı için, Cumhurbaşkanı için, Hulusi Akar için gitti orada şehit düştü. Bu hainleri bizim paramızla, bizim vergi paramızla içeride devlet neden besliyor? Benim çocuğuma nasıl da kalkar da orada o hain küfür edebiliyor. Ben soruyorum. O kimdir? Hem benim paramla, benim vergimle içeride beslenecek, top sakal koyacak, kilo alacak, süslenecek, kravatlı, adliyede boy gösterisi yapıp gülecekler, ondan sonra da kalkıp gazilerimize, şehitlerimize küfür edilecek. Bu asla kabul edilecek değil, ben asla çocuğuma küfür ettiremem. Ben bunu kabul etmiyorum. Rica ediyorum. Devlet buna bir an önce el atsın. Böyle tutuklama olmaz, götürüp içeride beslemekle olmaz. Ben asla bir şehit annesi olarak bunu kabul etmiyorum. Benim çocuğuma hiç kimse küfür edemez. Benim çocuğum vatanı için, milleti için, toprağı için devleti için gitti orada şehit oldu" dedi.

Bilsen Dağdaş, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız sağ olsun, benim oğlum çok severdi, kendisine ’Tayyip baba’ derdi. Şehit annelerine de sesleniyorum buradan, neredesiniz? Neden şehitlerimize küfür ediyor bu hainler? Hak ediyorlar mı? Neden bir araya gelip konuşamıyoruz, neden sesimizi devlete duyuramıyoruz? Rica ediyorum şehit annelerinden sessiz durmasınlar. Ben hepsi için üzülüyorum, ama bunu asla kabul edemem. Çocuğuma, gazime kimse çıkıp da küfür edemez. Bu nasıl dünya, bu nasıl bir adalet. Buradan hakimlere de sesleniyorum. Rica ediyorum, öbür dünyada çocuklarımız da bizler de elimiz yakanızda olacak. Bu FETÖ’cüleri, bu hainleri doğru düzgün yargılayın. Rica ediyorum sizden. Yeter artık yeter. Biz acımıza mı yanalım. Çocuklarımıza küfrü mü kabul edelim. Kabul etmiyorum ben bunları."
Kaynak: İHA