'Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Lise Tanıtım Fuarı' Başladı

Fuarda, özel ve devlet liselerinin stantlarını ziyaret eden 7 ve 8. sınıf öğrencileri, okullar hakkında bilgi aldı

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Talip Tarhan tarafından düzenlenen, 'Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Lise Tanıtım Fuarı' başladı.

Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen etkinlikte 9'u özel olmak üzere 46 lisenin stantları yer aldı. Anadolu, teknik, fen, imam hatip, sosyal bilimler, güzel sanatlar, spor, özel, turizm ve denizcilik liselerinin stantlarının bulunduğu etkinlikte, 7 ve 8. sınıf öğrencileri yetkililerden tercih edecekleri okullarla ilgili bilgi aldı. Stantlarda, okullarda gerçekleşen kültür-sanat faaliyetleri, spor aktiviteleri, yurt içi ve dışı projeler, açılan kurslar ortaokul öğrencilerine anlatıldı.

Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Lise Tanıtım Fuarı Proje Koordinatörü Talip Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile farklı lise türlerini bir araya getirerek ortaokul öğrencilerine ideal lise öğrencisinin nasıl olacağını, bir lisede neler yapılacağını ve nasıl faydalanacağını göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Her lisenin farklı faaliyetler yaptığını ifade eden Tarhan, öğrencinin, gelecekle ilgili hedeflerini ve beklentilerini karşılayacak liseleri tercih etmesi gerektiğini belirtti.

Tarhan, 'İstemediği bir lisede okuması, öğrencinin okuldaki ve üniversite sınavındaki başarısını olumsuz yönde etkileyecektir. Seçenekler çoğaldıkça tercih zorlaşmaktadır. Bu nedenle özellikle velilerin önce çocuklarını iyi tanımaları, sonrasında okullarla ilgili gerekli araştırmaları yapmaları, lise tercihinin kendileri için değil çocukları için neden önemli olduğunu bilmeleri ve en doğru kararı vermeleri gerekmektedir.' diye konuştu.

Öğrenci ve velilerin, okulun eğitim anlayışına ve müfredatına bakması gerektiğine dikkati çeken Tarhan, öğrencilerde fark yaratabilecek öğretmen kadrosunun niteliğinin de önemli olduğunu aktardı.

Fuar, yarın da devam edecek.
Kaynak: AA