'Kırklareli Sigarayı Bırakıyor' Etkinliği

Halk Sağlığı Müdürü Cerit: 'Kırklareli sigarayı bırakıyor etkinliği ile çıkış yaparak, gençlerimizin sigarasız, dumansız havaya kavuşmasını istiyoruz'.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yeşilay Kırklareli Şubesi işbirliğiyle 'Kırklareli Sigarayı Bırakıyor' etkinliği düzenledi.

'Kırklareli Sigarayı Bırakıyor' sloganıyla düzenlenen etkinlikte İstasyon Caddesi'nde stant açılarak, vatandaşlara akciğerdeki karbonmonoksit değeri ölçüm hizmeti verilmeye başlandı.

Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği önemsediklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında vatandaşların sigarayı bırakması amacıyla farkındalık oluşturmak için akciğerdeki karbonmonoksit değeri ölçümleri yapıldığını ifade eden Cerit, kurulan stantta ölçümlerle birlikte vatandaşlara sigaranın insan sağlığına olan etkileri hakkında bilgiler verildiğini belirtti.

Cerit, Yeşilay Kırklareli Şubesi ile işbirliğiyle gerçekleştirdikleri etkinliğin Dünya Tütünsüz Günü olan 31 Mayıs'a kadar süreceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Açtığımız stantta akciğerdeki karbonmonoksit seviyesini ölçüyoruz. Güzel bir talep var. İnsanlar içtiği sigaranın ne kadar zararlı olduğunun farkına varıyor. Sigarayı içtiğinde yada bıraktığında akciğerinde herhangi bir etkilenim var mı yok mu merak ediyorlar ve ölçüm yaptırıyor. Biz de bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Sigaranın bırakılması, gençlerimizin hiç başlamaması sağlıklı nesillerin yetişmesi bizim için çok büyük önem arz ediyor. Bu nedenle Yeşilay ile çalışmalarımızı güçlü tutuyoruz. Kırklareli sigarayı bırakıyor etkinliği ile çıkış yaparak, gençlerimizin sigarasız, dumansız havaya kavuşmasını istiyoruz. Sağlıklı bir nesil olarak gelecekti yerlerini alırlar.'
Kaynak: AA