Katar'dan 'Yalanlanan Açıklamalara' Dayalı Yayına Tepki

Katar Dışişleri Bakanlığı, Emir Şeyh Temim'e atfedilen açıklamaların yalanlanmasına rağmen bazı basın kuruluşları tarafından yayınlanmaya devam etmesini kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığı, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'ye atfedilen 'ABD'ye karşı ve İran'ı destekleyici' açıklamaların yalanlanmasına karşın bazı basın organları tarafından kullanılmaya devam etmesini kınadı.

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, Katar devletinin, söz konusu yayınlara devam eden basın kuruluşlarının tutumunu 'garip karşıladığı' belirtildi. Açıklama şu ifadelere yer verildi:

'Katar hükümeti İletişim Dairesi Direktörü Şeyh Seyf bin Ahmed Al Sani'nin, Katar Haber Ajansı (QNA) sitesinin hacklendiğini ve Katar Emiri Şeyh Temim'e dayandırılan açıklamaların gerçek dışı olduğunu duyurmasına rağmen, bazı basın organları ile uydu kanalları, yalanlanan bu açıklamaları ve ona yönelik yorumları yayınlamaya devam etti. En doğru olan, söz konusu basın organlarının özellikle devletin yetkili kaynaklarından yapılan açıklamaların ardından bu yalan haberleri pazarlamayı ve bunlara yönelik yorumları yayınlamayı durdurmasıydı.'

Yalan haberleri yayınlanmayı sürdürmenin meslek ahlakına uymadığı ve basının güvenirliğiyle çeliştiği kaydedilen açıklamada, söz konusu basın organlarının bu tavrının nedenine ilişkin soru işaretlerinin gündeme geldiği ifade edildi.

Açıklamada, QNA'yı hackleyenlerin kovuşturulacağı ve yargı önüne çıkarılacağı kaydedildi.

Katar hükümeti İletişim Dairesi Direktörü Şeyh Seyf bin Ahmed Al Sani, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, QNA sitesinin henüz bilinmeyen bir grup tarafından hacklendiğini belirtmiş, ayrıca Katar Emiri Şeyh Temim'e dayandırılan ABD'ye karşı ve İran'ı destekleyici açıklamaların da gerçek dışı olduğunu açıklamıştı.

Katar Emiri'nin ABD'ye karşı çıkıp İran'ı destekler nitelikte beyanatta bulunduğu yönünde gerçek dışı haberler, El-Arabiyya ve SKY News Arapça televizyon kanallarından Katar Haber Ajansına dayandırılarak yayınlanmıştı.

Kaynak: AA