İspanya'da Ortadoğu Konferansı

Başkent Madrid'de 'Ortadoğu’da Etnik ve Dini Temelli Şiddet Mağdurları' konulu uluslararası konferans düzenlendi.

İspanya'nın başkenti Madrid, 56 ülkeden bölgesel yönetim ve uluslararası kuruluş temsilcisinin katıldığı 'Ortadoğu’da Etnik ve Dini Temelli Şiddet Mağdurları' konulu uluslararası konferansa ev sahipliği yaptı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 2015'te yapılan toplantının devamı niteliğinde Madrid'de düzenlenen Türkiye'yi Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ümit Yalçın'ın temsil ettiği konferansta, 'terörizmin hiçbir etnik kimliği veya dini yoktur' mesajı bir kez daha yinelendi.

Konferansın Eşbaşkanı İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Al Safadi ile yaptığı ortak basın toplantısında, konferansın öncelikli hedefinin terörizmle mücadelede dayanışma, birlik ve umut mesajı vermek olduğunu belirtti.

Dastis, toplantıdan 'mağdurlarla dayanışma, teröristlere ve şiddetin sorumlularına karşı kararlı mücadele ile aşırıcılık ve radikalizmin önüne geçecek tedbirleri alma' mesajlarının çıktığını ifade etti.

İspanya Dışişleri Bakanı, konferansa katılanların, 'terörizmin mağdurlarıyla birlikte çalışmak, ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanların barış ve huzur içinde geri dönmelerine olanak sağlayacak altyapıyı hazırlamak, Ortadoğu'daki ortak kültürel varlıkların korunması ve suçluların cezasız kalmaması için ortak hareket etmek' konularında hem fikir olduğunu vurguladı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Al Safadi de 'Teröristler, hiçbir kültür, etnik kimlik veya dini temsil etmiyor. Onların yaratmak istediği nefret ve bölücülük tuzağına düşmemeliyiz. Terörizmin yarattığı risk ve tehlikelere karşı daha fazla birlik içinde olup, evrensel insani değerlere sahip çıkmalıyız.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA