Intertraffic İstanbul Fuarı Başladı

30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcının yer aldığı fuara, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi 90'dan fazla ülkeden 6 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

Ulaşım sektörünü bir araya getiren Intertraffic İstanbul Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen ve bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen fuarda 30 ülkeden 200'ün üzerinde katılımcı yer alıyor.

Fuara, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi 90'dan fazla ülkeden 6 bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

Etkinliğin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, şehirlerin sürekli göç aldığını, 2030 yılında şehirlerdeki nüfusun yüzde 60'lar dolayında olacağını söyledi.

Baraçlı, 'Bunu göz önüne aldığımızda trafik yönetiminin farklı bir noktaya geleceği ve toplu ulaşım sistemlerinin şehrin mobilitesini ne kadar etkileyeceği ortaya çıkıyor. Akıllı toplu ulaşım sistemleri, akıllı trafik sistemleri bizim en önemli hedefimiz.' dedi.

Toplu ulaşımla ilgili birçok projeye imza attıklarını dile getiren Baraçlı, 'Son 13 yılda İstanbul'da 98 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirildi. Bu bütçenin ulaşım harcamalarındaki payı yüzde 45. 2017 yılı sonuna kadar İstanbul'a yapacağımız yatırım tutarı da 112 milyar TL olacak.' dedi.

UBM EMEA (Istanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, ulaşım sektörünün global markası fuarın, organizatör Rai Amsterdam ve UBM NTSR'nin uluslararası gücü ile 18 yıldır Türk ulaşım sektörünü buluşturduğunu söyledi.

Tığlıoğlu, Türkiye'de ulaşım sektöründe çok sayıda dev projenin altında imzası bulunan Kore ile Türk hükümeti arasındaki ikili görüşmelere Intertraffic İstanbul olarak ev sahipliği yapacakları bilgisini verdi.

RAI Amsterdam Üst Yöneticisi (CEO) Bas Dalm, Intertraffic'in 45 yıldır dünya çapında düzenlenen global bir fuar olduğunu belirterek, 'Intertraffic İstanbul, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi, Türkiye ve komşu ülkeleri açısından olağanüstü bir ticaret platformu olduğunu kanıtlamıştır.' dedi.

Dalm, 'fuar ile hem ülke hem de dünya çapında çözümler sunarak bölgesel trafik sorunlarının çözülmeye çalışılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. İstanbul'u da Intertraffic portföyü kapsamına almaktan gurur duyuyoruz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA