Gazipaşa HEM Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Sergi açılışında, halk eğitim merkezinde düzenlenen kursla işaret dilini öğrenen kursiyerler, İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

Gazipaşa İlçe Halk Eğitim Merkezinin (HEM) yıl sonu sergisi açıldı.

Gazipaşa İlçe Halk Eğitim Merkezinin 2016-2017 öğretim döneminde açılan kurslarda üretilen el işi ürünler, Belediye Fuar Alanı’nda düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Açılış töreninde, halk eğitim merkezinde düzenlenen kursta işaret dilini öğrenen kursiyerler, İstiklal Marşı'na işaret diliyle eşlik etti.

Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, törende yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezlerinin insanların ihtiyacı olan toplumda öz güveni arttırıcı etkinliklere öncülük ettiğini dile getirdi.

Yapılan çalışmalara vatandaşların destek vermesinin önemli olduğunu belirten Kaya, şunları söyledi:

'Şu bir gerçek ki bazı beceriler gösterilebilirken bazılarının yaşanması lazım. Ben biraz önce İstiklal Marşı söylenirken görmüş olduğum koruyu, işitme engelliler kursunun açılma süreci ve açıldığı günü de biliyorum. Bugün ulaştığımız noktayı da sayıca görüyoruz. Allah’a şükürler olsun ki devlet olarak, millet olarak hiçbir engeli kabul etmeyen bir toplumsal yapımız var.'

HEM Müdürü Ali Doğan, bu yıl 165 branşta 4 bin 570 kursiyere ulaşıp talepleri doğrultusunda kurs açtıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerce halk oyunları gösterisi, keman ve gitar dinletisi sunuldu. Karate, tekvando ve güreş gösterilerinin ardından Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri geçiş töreni yapıldı.

Törene, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya'nın eşi Sümeyra Kaya, Belediye Başkanı Adil Çelik, Garnizon Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Doğan, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
Kaynak: AA