Dörtyol'u Tanıtım Projesi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde yaşama geçirilen 'Buram Buram Dörtyol' Projesiyle geçmişten günümüze yaşatılan gelenek, görenek ve yöresel oyunların tanıtımı yapıldı.

Amanoslar Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği (AÇED) ile 19 Aralık İlköğretim Okulunun ortak yürüttüğü proje, ilçedeki bir tesiste sergilendi.

Derneğin Başkanı Hasan Hüseyin Aksoy, burada yaptığı açıklamada, proje üzerinde uzun süredir çalıştıklarını söyledi.

Dörtyol'un geçmişten günümüze fotoğraflarını, yöresel kıyafetlerini ve gelenek göreneklerini bir kronoloji halinde derlediklerini belirten Aksoy, 'Çalışmalarımızda çeşitli hatıraları olan insanları konuşturduk. Yöresel yemek yapan kadınlarımıza çeşitli yemekler yaptırarak derecelendirme yaptık. Amacımız derlenen bu bilgileri genç nesillerimize aktarmak ve ilçemizin geçmişten günümüze daha iyi tanınmasını sağlamaktır.' dedi.

19 Aralık İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Uygun'da 3 aşama halinde uygulanan proje ile amaçlarının, Dörtyol'un unutulmaya yüz tutmuş yemek, halk oyunları ve çocuk oyunlarını yeni nesillere aktarmak ve yöre kültürüne katkı sunmak olduğunu belirtti.

Programda sinevizyon gösterisinin ardından, yöresel oyunlar sahnelendi.

Yapılan yemek ve tatlı yarışmalarında ise dereceye giren kadınlara ödülleri verildi.

1935'den günümüze Dörtyol fotoğraf sergisinin de gezildiği programda, AÇED üyeleri Amanos Dağları'nda gezilecek yerlerin tanıtımını yaptı.

Kaynak: AA