Denizli'deki Alt Yapı Çalışmaları

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan: 'Eğer alt yapı çalışmalarına başlamamış olsaydık, bunlar değişmemiş olsaydı tıkanmalar başlasaydı, nasıl ki insan damarı tıkandığında kalp krizi geçirir, Denizli de alt yapı krizi geçirirdi'.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eğer alt yapı çalışmalarına başlamamış olsalardı, kanalizasyon boruları değişmemiş olsaydı Denizli'nin altyapı krizi geçireceğini söyledi.

Başkan Zolan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile Çamlık'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, alt yapının ne pahasına olursa olsun yapılması gereken bir iş olduğunu belirterek, vatandaşların güveni ve desteği ile alt yapıda birçok zor yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Alt yapıdaki sıkıntıyı görmezden gelmediklerine işaret eden Zolan, şunları söyledi:

'Belki bu yatırımın kenarından geçebilirdik. 3-5 yıl daha idare edebilirdik. Üzerine atacağımız ince bir asfaltla göz boyayabilirdik. İnsanlarımızı kandırabilirdik ama bu bizim tercihimiz olmaz. Bu şekilde kendimizi kandıramayız, vicdanımıza hesap veremeyiz. Çünkü şehrimizin alt yapısı maalesef 50-60 yıl önce yapılan alt yapı. Bu şekilde bizi ileriye taşıması mümkün değildi. İçme suyu borularında 15-20 deliğin olduğu, sular kesildiğinde kaçak suların boruya karıştığı bir ortamı bilen Büyükşehir Belediye Başkanı buna gözünü yumarak geçemez. Bırakın bu küflü borulardan su içmeyi elinizi bile yıkayamayacak boyutta sağlıksız yapı ile karşı karşıyaydık. Boruların pası elinizden çıkmazdı.'

Şehrin alt yapısı ile kanalizasyon sistemini hayatın akışını bozmadan tamamen yenilediklerinin altını çizen Zolan, 'Bir şehirdeki kanalizasyon hatları vücudun damarları gibidir. Kanalizasyon borularını açıp baktığımızda yüzde 80-90'ının tortu bağladığını, betonlaştığını gördük, akışın yüzde 10'luk bölgeden olduğunu tespit ettik. Eğer alt yapı çalışmalarına başlamamış olsaydık, bunlar değişmemiş olsaydı tıkanmalar başlasaydı, nasıl ki insan damarı tıkandığında kalp krizi geçirir, Denizli de alt yapı krizi geçirirdi. Alt yapı krizi 3-5 ayda aşılacak bir şey olmaz. Birbirini tetikler ve şehirdeki 15-20 mahalledeki kanalizasyonlar kilitlenir. O şehir ne hale gelir? Biz bunları öngörerek Denizli bunu yaşamasın dedik. Bu işe başlamasak biz kendimize hesap veremezdik.' şeklinde konuştu.

Alt yapı çalışmaları tamamlanan yerlerde artık sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Zolan, alt yapısı yapılan bölgelerde 100 yıl alt yapı sorunu yaşanmayacağını kaydetti.

-'200 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldı'

Alt yapının maliyetli bir iş olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti:

'200 milyonun üzerinde bir yatırım yaptık. İnşallah ramazan ayı içinde veya bayram sonrasında üst yapı çalışmalarımız başlayacak. İhalelerimizi yaptık, onay aşamasında. Önemli olan eser bırakabilmektir. Kendine değil millete, geleceğe çalışmaktır. Esas olan odur. Alt yapı ile ilgili bir bölgemiz kaldı. Onun da çalışmalarını yapıyoruz. Aktepe, Karşıyaka, Anafartalar, Dokuzkavaklar ve Sümer bölgesi. Ocak-Şubat 2018'de o bölgelerimizin alt yapısına başlayacağız. O da tamamlandığında Denizli'de artık tüm alt yapı dört dörtlük olacak ve 'Türkiye'nin alt yapısı anlamında 1 numaralı şehri Denizli'dir' diyebileceğiz.'

Kaynak: AA